Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: szczur czy jednodniowy kurczak??

amator3
    Guest

szczur czy jednodniowy kurczak??

Zastanawiałem się nad tym jeżeli ma się lepszy dostęp do jednodniowych kurczaków
    niż do szczurów, to czy mogą być głównym pokarmem, a od czasu do czasu podrzucić szczura. Dokładnie chodzi mi o Boa Tęczowego. Proszę o mądrę odpowiedzi i szybkie.

Wiesław Pyć
    Guest

Re: szczur czy jednodniowy kurczak??

Jesli twoj wąż bedzie chcial jesc kurczaki to moze to byc jego głowny pokarm. Zwroc uwage na to czy przy karmieniu dobrze sobie radzi z kurczakiem.

Pozdrawiam.

Kurczak może być podawany tęczowemu lecz musisz wiedzieć czy są one z pewnego źródła i są przebadane na salmoelle ponieważ jednodniówki sa dobrymi nosicielami tych bakterii, ale co jakiś czas podawaj szczura dla urozmaicenia diety.

Kurczakom 1-dno dniowym brakuje wielu składników mineralnych i witamin, które posiadają wpełni rozwinięte organizmy regularnie odżywiających się szczurów, myszy, chomików etc. Pozatym ich ciałka nie posiadają tylu materiałów budulcowych i energetycznych co mięsnie ssaków.
    Zdecydowanie odradzam Ci karmienie wyłacznie kurczakami, max. rozsądny rozdział wydaje się 50:50!

amator3
    Guest

czyli dorosłem w jeden kurczak i jeden szczur??

amator3
    Guest

sorry w miesiącu jeden kurczak i jeden szczur, może być. dorosłemu oczywiście.

witaj. ja wczoraj podałem swojemu pytonikowy 15 jednodniowek, i mysle, ze gdymy zjadl 2 wieksze szczury byby z tego wiekszy pozytek poniewaz np. z tych 15 jednodniowek bedzie z 80-% "odpadow"(pierze, kosci)maja one bardzo mało miesa i miesni.wiec lepiej karmic tym i tym.

Uprawnienia umieszczania postów