Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Jak załatwić "lewe" papiery dla weża??

Re: Jak załatwić "lewe" papiery dla weża??

importowanie importowaniem, ale np. jak ja mam węże krajowej hodowli, rozumiem że je trzeba rejestrować. chodzi tu o liczebność tych węży, ale nie rozumiem dlaczego mamy płacić urzędom podatki od tych węży (czy coś takiego) skoro chodzi o liczebność tego gatunku. i tak już wszyscy płacą za prąd, jedzenie itd. nie chodzi mi o to że nie jestem za rejestrowaniem tylko zdecydowanie przepisy dotyczące tego pownny być inne...

Chyba stary mnie z kims pomyliles bo jua ci boasow nie sprzedawalem.

psg2500_lukasz
    Guest

Mi bylo szkoda wezy i kupilem!! Ktos chcail sie ich wyzbyc w nie przyjemny sposób!! I co?? Bez papierow!! I co mam teraz zrobic?? Juz po grzybach bo nikt mi ich nie zarejstruje!!

Niestety jak ktoś nie zarejestrował to nic się nie da zrobić. Chyba, ze zrobia kolejna nowelizacje i dadzą znowu czas na rejestracje tak jak to bylo w Czechach, oni podchodzili do rejestracji 3 razy. Ale u nas nikt nie uczy się na cudzych błedach, niestety. A wysatrczylo tylko przetłumaczyć dokumenty z czeskiego lub z niemieckiego.
    Rejestracja nie jest dla pieniedzy. To sa śmieszne grosze ! Rejestracja jest wskutek nacisku CITES i UE, w ktorej w wiekszosci krajów taka rejestracja obowiązuje. Żadne podatki tylko opłata rejestracyjna ! Niektórzy mają taki mętlik w głowie, że trudno w ogóle cokolwiek wytłumaczyć.

echhh mój błąd kupiłem od Azazzella a nie od Azazela nawet nie spojrzałem na podobieństwo nicków )) i nie wiedziałem że są takie dwie osoby na forum
    jeszcze raz przepraszam za pomówienie Azazela, on nie sprzedał mi boasków

Uprawnienia umieszczania postów