Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: karłowacenie węży

Mieszany widok

karłowacenie węży

mam pytanko kciałem sobie kupić jakiegoś dusiciela albinosa ale tylko stać mnie z albinosuw na pytona tygrysiego tyle że pżerarzają mnie jego rozmiary jest jakiś sposub żeby skarłowacial ten wąż do max 2m

nie to że jestem maniakiem męczenia węży ale tylko sie pytam i nieoczekuje głupich wypowiedzi typu : Znęcasz sie nad wężami. bo czytałem strone www.terrarystyka.com.pl i tam w opisie boa dusiciela było że jeżeli niechcesz zeby boa urusł duży włuż jego do malego terra i malo dawaj jedzenia.

Z guru dzieki za odpowiedzi...

Re: karłowacenie węży

Sory za błedy ortograficzne --------------->

wszyscy Ci odradzaki zakup Boa i Pytona królewskiego to postanowiłęś zakupić Pytona tygrysiego.... bardzo rozsane wyjscie z sytuacji. Moja rada jak będzie młody to wsadz go do słoika zawekuj i na 15 min do wzątku po kilku godzunach rozbić słoik i gotowe nie urośnie większy - gwarantuję!

Hehehe to do wypowiedzi Pniaka
    A teraz na poważnie jeżeli zdecydowałbyś się skarłowacieć takiego pieknego węża to byłbyś zwyczajnym palantem (nie obrażając palanta ). Myślę, że to jest kiepski pomysł, z natury tych węży wynika że są one duże i takie właśnie są piękne. Pomyśl jakby wyglądał skarłowaciały piękny albinotyczny pyton tygrysi ! To tak jakbyś chciał skarłowacieć owczarka niemieckiego żeby był owczarkiem ale we wzroście jamnika. Jeżeli chcesz kupić sobie dusiciela, a nie chcesz dużego to kup sobie Strzelca wschodniego (Eryx tataricus). A jeszcze lepszą opcją byłoby gdybyś dał sobie spokój z hodowaniem węży jeżeli masz takie niezbyt inteligętne pomysły. I nie mów że "nieoczekuje głupich wypowiedzi typu : Znęcasz sie nad wężami" bo to nie są głupie wypowiedzi.

Chodój myszki są małe i malo miejsca potrzebują.

.......a w dodatku z myszek będzie sporo pożytku)) Myślę, że chętnych do zaopiekowania się nadwyżkami nie zabraknie. PS. Pytanie o "karłowacenie" weży nie może oczekiwać mądrych odpowiedzi bo samo w sobie jest tak debilne że głowa boli. Kord: nie choduj raczej niczego bo każde zwierze źle skończy! Kup sobie coś pluszowego.

już się mnie kord na gg pytałeś, czy jest to możliwe. Moja odpowiedź : jest to teoretycznie możliwe, ale ze względów etycznych niedopuszczalne.
    Podobno masz boa tęczowego? Jeśli to prawda, to zostań przy nim, albo kup sobie coś z elephe - zbożówkę albionosa? (-;. A jeśli to, że masz tego tęczowego to nieprawda, to właśnie niego sobie kup (-;

Powiem jedno kolo ZAŁAMAŁEŚ MNIE KU.WA TYM PYTANIEM, teraz juz nie jestem pewnien czy masz wszystko w glowie poukladane. Tak samo jakby rodzicie z ciebie karzelka zrobili bo nie maja duzych pokoi w domu. Zastanów się co piszesz.

dobra juz wiem wszystko

Tylko ze myślałem ze jezeli pisze na www.terrarystyka.com.pl w opisie boa dusiciela ze jezeli hcesz mieć malego boa to włuż jego do malego terra i malo karm to myślałem ze z pytonem tez sie tak da

Uprawnienia umieszczania postów