Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Oswojenie...

Oswojenie...

Witam czy zna ktos jakies sposoby aby oswoic mlodego weza chinskiego-jest on po 4 wylince.
    Za kazdym razem jak probuje cos u niego zrobic i zbyt blisko poloze reke to on probuje mnie atakowac-na razie nic mi nie ejst w stanie zrobic ale nie wiem co bedzie jak urosnie.Bylbym wdzeczny jezlei ktos cos by mi poradzil-dal jakies wskazowki...

tomi66
    Guest

Re: Oswojenie...

musisz go przyzwyczajic do twojego zapachu ja do terrarium mojego weza na pare dni włożyłem swoją koszulke

bierz go na ręce - najwyżej będziesz troche pokąsany musisz go do siebie przyzwyczaić. Włóż używaną kosuzlkę do terrarium, dotykaj go, jak najczęściej operuj w jego pobliżu

robilem tak jak napisał grochy i mnie kąsał przez tydzień a jak już skończył to brakowało mi tego-nawet fajne uczucie i widać jaki jest szybki
    P.S. tylko nie pomyślce że jestem masochistą

ta koszulka to najlepiej po WF-ie :-)

Wlasnie ja tez mam taeniurke niezly raptusik ale popieram slowa Grocha brac brac brac po 2-3 tygodniach bedzie cie juz znac ,moze bedzie uciekac ale nie bedzie kassac Jak sie jej boisz to staraj sie nie lapac ja od glowy lecz gdzies w polowie pozwol jej zeby sie ruszyla i wtedy ja wez no chyba ze przyjmuje odrazu postawe do ataku (zawsze mozesz wyjmowac ja w rekawiczkac a potem zdejmij nie powinna cie ugryz poza swoim terra ) Staraj sie ja tez karmic w roznych odstepach i roznych porach dnia zeby nie kojarzyla ciebie z zarciem a bedzie dobrze

Uprawnienia umieszczania postów