Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Ciągle wymiotuje !!!!! - Co robic !!!!

Re: Ciągle wymiotuje !!!!! - Co robic !!!!

Mino wiem co czujesz bo sam malo nerwicy nie odstalem te 2miesiace temu , bardzo sie balem ze zdechnie .... wymiotowal mi w sumie 2 lub 3 razy pod rzad (moje obawy byly tym wieksze ze ktos mi powiedzial ze po 3 wymiocie pod rzad to juz waz jest zaslaby ..) guzik prada moj juz ma w pelni ustabilizowana sytuacje z karmieniem .

napisz jeszcze ile razy juz wymiotowal pod rzat? i w jakich odstepach go karmilem .

A to ze je 1/4 czy pol oseska nie ma znaczenie teraz, skoro jest jakis czynnik ktory warunkuje wymioty.

napisales ze jest w fauna boxie (moj tez byl dogrzewasz go czyms czy tylko temp pokojowa? (wg mnie to jest czyynikiem jesli nie dogrzewasz)

ustaw jakas lampke nad fauna boxem a w pudelku cos wysokiego tak by wysokosc miedzy lampka a wezem byla odpowiednia (u mnie jest to kokos i waz b.czesto lezy na nim "kapiac" sie w promieniach lampki, kiedy wymiotowal wlasnie nei mial ogrzewanmia...) daj mu teraz kilka dni na zregenerowanie , i znow podaj malego oseska ...
    miejmy nadzieje ze bedzie dobrze

Jak napisalem ogrzewanie mam bo utrzymuje temp w terra na poziomie 28-30 stopni Po kazdym karmieniu wymoiotuje mi srednio po 2-3 dni jak narazie mam go 4 tygodnie i karmilem go srednio co 6 dni raz zrobilem mu wieksza przerwe 2 tygodniowa ale nie przyniosla skutku zwymiotowal po 3 dniach Zaczynam podejrzewac ze ma robaki Czy jest jakis srodek ktorego mozna staosowac zapobiegawczo przeciwko robaka ?? :/

w takim razie jak na moje ma jakieś robactwo na żołądku...

udaj sie z nim lepiej do weta .....
    i powiedz namo potem co Ci powiedzial

Jarek Zajączkowski
    Guest

Węża TRZEBA zbadać!! Wymioty praktycznie zawsze związane są ze stanem zapalnym żołądka i jelit (trzeba znaleźć przyczynę a potem leczyć). Stres środowiskowy (temp. wilgotność) to tylko jedna z przyczyn - to najłatwiej "wyleczyć"!

Uprawnienia umieszczania postów