-
Dusiciel dobry na początek ==> Jaki i za ile ???
Jak w temacie. Chciałbym kupić boa albo pytona, spokojny gatunek dla zupełnie początkującego z gadami. Jakie gatunki polecacie (za i przeciw) i ile mogą kosztowac ???
-
Re: Dusiciel dobry na początek ==> Jaki i za ile ???
ja cenchrie albo regiusy ale malo się znam ja jak bede wybierac bo mam zamiar kupiś sobie jakiegoś z tyh wezy
Pozdrawiam TerrOOOrystuw!!!!!!!!;-))))
-
Aha cenchrie okolo 500zł a regiusy okolo 250zł
-
ja niestety regiusa na poczatek bym odradzał.jezeli juz to chyba bym polecił boa dusiciela-boa constrictor.młody osobnik około 150-250 zł.
-
ale to są duze weże ja chciałem kupić sobie constrictorka lesz zwotpiłem.
Pozdrawiam Terrooooooooorystuw <O<
-
pepo dlaczego odradzasz regiusuw duzo osub młodych bez doświadczenia hoduje regiusy !!!
ale moze sie myle
-
regiusy dobre na poczatek, jezeli myslisz o hodowli dusicielowatych a co do constrictora to liczyc sie musisz z zapewnieniem mu sporo miejsca ,odpowiedniej strawy no i rzecz ostatnia to b.duzy waz sprawe musisz przemyslec bo to nie maskotka
-
Ja polecam Boa tęczowego Epicrates cenchria cenchria jeśli masz około 500zł a jeśli nie to Epicrates cenchria maurus około 150zł ale ten drugi jak dorośnie to traci wzorki na ciele i robi się jednobarwny. Regiusa odradzam na początek jest to wąż mało ruchliwy i często kapryśny z przyjmowaniem pokarmu a co do Boa constrictorka to jest super na początku a potem jak urośnie to wtedy jest problem że jest za wielki i potrzeba mu dużego terra a i znam ludzi co takich bysiorków sie potem boją. Decyzja należy do Ciebie ale ja na początek zaproponował bym ci jednak coś z węży właściwych np Węża zbożowego (Elaphe guttata) bardzo miły i przyjazny wąż ruchliwy (no i dzienny) widać go zarówno jak i nocą jak i dniem w terra. Przy guttat-cie masz wielki wybór odmian kolorystycznych więc dopasujesz sobie jakiegoś pupila do własnego gustu. Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości i pytania to zapraszam na GG 4808457 lub napisz na meil misiek_mc@wp.pl
-
Aha chciałeś ceny!
Oto i one:
Epicrates cenchria cenchria 450-600zł
Epicrates cenchria maurus 120-200zł
Python regius 200-250zł
Boa constrictor 180-250zł
Elaphe guttata 90-120 nominał ,a inne odmiany barwne nawet do 300zł
Podane ceny są średnie i mogą ulec niewielkiemu odchyłowi.
-
Ja odradzam wszystkim nieoczytanym regiusy. Nie początkującym, tylko nieoczytanym, a osoba pytająca się "co mi polecicie" jest z pewnośćią nieoczytana.
Ja kupiłem regiusa, mimo, że jestem poczatkującym, ale jestem oczytanym początkującym. Regiusy umieją być kapryśne przy obiedzie, więc osobie, która nie wie jak się zachowywać w takich sytuacjach bym go po prostu nie polecił. Z rozmiarami boasów nie przesadzajcie. W polsce zdarzają się przecież samce, które nie osiągają 2 metrów. Dla porównania regiusy tez mogą prawie 2 metry osiągać.
Ale co do polecenia: coś z rodziny elephe (-:
Zbożówkę sobie kup (-;
Uprawnienia umieszczania postów