Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Płeć zbożówki

Mieszany widok

Płeć zbożówki

Od prawie roku mam zbozoweczke ktora kupilam w zoologiku juz jako dorosla- mial ok 120cm (teraz ma 135cm....) W sklepie powiedzieli mi ze to nie sa przekonani ale zdaje sie ze to samiec. I tak sobie wlasnie mysle ze w sumie to nie wiem czy moj Franek nie jest czasem Franią......Wiem ze plec powinno sie rozpoznac po ogonie itp, ale niestety nie mam porownania z innym wezem wiec nie wiem jak w praktyce ma wygladac ta roznica. Czy jest jeszcze jakis "domowy" sposob na rozpoznanie plci oprocz sondy lub odwiedzin u specjalisty???

Re: Płeć zbożówki

http://szarai.w.interia.pl/dpz.html zobacz tu - to jest fotka dorosłej pary

A tu świetne fotki porównawcze młodych i dorosłych.
    http://www.cornsnakes.com/forums/sho...ghlight=sexing

Mordd- mam do ciebie prosbe. Nie chca mi sie otworzyc te fotki nawet po zalogowaniu. Moglbys podeslac mi je na maila??? Bylabym baaardzo wdzieczna,moj adres: justynka-u@wp.pl. Z gory dzieki. )))

Poszlo

Dzieki za fotki...Ale i tak nie jestem pewna jeszcze co do plci. Niedlugo sprawie sobie chiba cyfrowke wiec zamieszcze fotki i mam nadzieje ze Wy powiecie mi na 100% czy chlopczyk czy dziołcha. Ale wydaje mi sie ze to samiec....

Nie wiem czy dobrze mi sie wydaje, ale mam parke zbozowek i samiec ma bardzo ostro zakonczony ogon, samica ma bardziej zaokraglony. Czy to norma i czy po tym tez mozna rozpoznac plec?

Marcin Ratajczak
    Guest

Ja też nie wiem czy to on czy ona, a mam również zbożówkę ma ok 55cm :-(
    Czy przy odbycie samiec nie powinien mieć takich małych pazurków ?

Mam do Ciebie prośbę mordd, czy mógłbyś mi też wysłać te fotki ?
    Jak tak to mój mail mr80@tlen.pl

Z góry dzięki

Masz na myśli sam koniuszek ogona? To chyba nie jest cecha diagnostyczna........ Moze to zagojona martwica koncowki ogona dala taki efekt? W kazdym razie faktycznie najlatwiej jest porownac 2 zwierzaki podobnej wielkosci albo powślepiaś się w dobre zdjęcia.

Późno, ale wysłałem

Uprawnienia umieszczania postów