- Forum
- Węże
- Węże
- W jakiej wielkosci terrarium trzymacie Python regius?
-
W jakiej wielkosci terrarium trzymacie Python regius?
Bo kcem kupic pytonka i terrarium ale takie zeby mogl w nim mieszkac juz jako dorosly nie kcem sie kierowac wymiarami z opsu bo potem moze sie okazac ze bede musial kupowac wieksze dlatego pytam :P chodzi mi oczywiscie o terra dla dorosleego osobnika :P
-
Re: W jakiej wielkosci terrarium trzymacie Python regius?
jam mam 100x60x60 dl sze wys ale jak bym teraz robil to bym zrobil to na szer bym dal 50 -55 do nigdzie nie mogłem znależć tak szerokiej szafki czy komody zeby je na niej postawic
-
ja mam 100x50x60, ale jak mam być szczery, to gdybym mógł, to zrobił bym z 20-30 cm wyżesze i nieco szersze - kwestia wygody urządzenia (-;
-
-
ja mojego trzymam w terra 180/130/140 i chyba jest mu dobrze ale niedługo dokupuje kolejnego raegiuska i dam im większe terra takie ok 230/180/180
-
-
to co z tego że wystarczy ???? tobie tesz wystarczy pokój 2/2 m i b ędziesz żył. ważne jest to zeby gad czuł się jak najlepieja nie ma nic lepszego dla gada jak duże pomieszczenie z warunkami prawie takimi jak na wolnosci :PPP
-
no to trzeba mu wykupić 2 hektary lasu... żeby miał jak na wolnośći...
-
oczywiście że pokój 2x2m wystarcza!
Dziwi cię to? Zapoznaj się wnikliwie z opisami warunków dla Pytonów. Część z nich NIEPOTRZEBUJE dużej przestrzeni, a mniejsza wpływa pozytywnie na ich hodowlę w niewoli!
-
dodam do wypowiedzi evokera że jeszcze mniejsze pomieszczenie sprzyja rozmnażaniu....
Uprawnienia umieszczania postów