Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Boa nie zjadł szczura

Boa nie zjadł szczura

Co zrobić mój BOASEK- nie zjadł szczura, (miesiąc)w tym tygodniu zmieniłem mu miejsce na nowe terra i szczurek siedzi z nim , czy mam go wyciągnąć czy zostawić????

Re: Boa nie zjadł szczura

bezwzględnie wyciągnąć! szczur może go pogryźć. Możliwe, że boa nie chce jeść, bo szczur jest za dużo, albo ciągle przeżywa stres po wprowadzeniu się do nowego miejsca.

Kadar
    Guest

Też proponuję go wyjąć. Jak duży jest wąż?

jak wąż nie chce go zjeść to go przegłodź ze 3 tygodnie i wtedy zje chyba że szczur jest za duży i pogryzie węża...

Mój boa ma 1,6m-szczura wyjąłem

160? no to bez problemów powiniennen go zjeść. jak na moje trzeba odczekać - z tego, co pisałeś wynika, że ma nowe terra. może aklimatyzacja? odczekac i dać (-;
    a szczurkowi znajdź jakieś godne miejsce do życia, żęby się przez ten czas nie męczył (-;

Kadar
    Guest

A jak często go karmiłeś do tej pory? Może jest zapasiony?

Zawsze jadł co 3-4 tyg. Szczurka już wyjąłem, dostanie za 2tyg. ak sie zaklimatyzuje w nowym terra...

a ile ten potwór ma cm? (wąż, nie szczur )

jak nie zjadł to widocznie nie jest głodny, mój boas najdłuższy okres poszczenia jaki sobie zrobił to równe 4 miesiące, jeszcze jedno nigdy nie zostawiaj żywego szczura z wężem, jak boas nie zaatakuje w ciągu 15 min to go juz nie zje i należy wtedy zawsze wyciągnąć gryzonia

Uprawnienia umieszczania postów