Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: konar w terrarium

konar w terrarium

Witam ponownie
    Otoz chcialbym w moim nowym terra umiescic kawalek jakiegos drzewka
    Wycinali u nas ostatnio akacje i spodobal mi sie taki ladny konar (ladnie rozgaleziony)
    Czy po usunieciu kolcow akacja nadaje sie do terrarium dla zbozowek?
    Dzieki za odpowiedzi.

Re: konar w terrarium

Robinię (akację) poleca się jako doskonałe drzewo pod storczyki epifityczne bo nie zagniwa i nie wydziela substancji szkodliwych - myślę że będzie świetne do terrarium. Zdezynfekuj je może conieco choćby wrzątkiem......

Wrzatkiem zaleje, ale czy cos jeszcze powinienem zrobic?
    Do piekarnika na pewno sie nie zmiesci

Jak na mój gust powinno wystarczyć - na upartego można zastosować jakiś słaby odkażalnik (np. nadmanganian potasu, lub któryś akwarystyczny) ale ja bym się tak nie wygłupiał - wrzątek i dokladne umycie powinno załatwić sprawę.

a co bys powiedzial gdybym zamiast wrzatku potraktowal go opalarka?

Szaleniec))) Pewnie efekt będzie taki sam - nie podpal chałupy przy tych zabiegach. A nie łatwiej walnąć do wanny i potraktować wodą z czajnika?

Chodzi mi o opalarke na gorace powietrze
    A z wanna moglby byc problem, bo terrarium bedzie w pracy, a tu nie mamy wanny

Ufffffffffffff. Już myślałem, że jesteś zwolennikiem rozwiązań radykalnych i zwykły wrzątek to dla ciebie za mało)))))))))) Jak skończysz walkę z konarem to zamieść jakąś fotkę terra - ciekaw jestem dla jakiego efektu takie poświęcenia)))) Ps. Myślałem, że tylko ja trzymam zwiarzęta w pracy)))))))

Jak tylko dorwe siakas cyfrowke to sie pochwale
    Mysle ze jest wiecej takich osob jak my

I wbrew pozorom nie spotkałem się z mityczną niechęcią do gadów. Wprawdzie wszystkie węże nazywają zaskrońcami, ale raczej z przyjemnością je oglądają. Żarcie dla żółwia muszę chować bo by go sprzążtaczki zapasły na śmierć))))) Dodam jeszcze że mam tu prawdziwy babiniec - cuś koło 50 kobiet a średnia wieku to jakieś 45.........

Uprawnienia umieszczania postów