-
konar w terrarium
Witam ponownie
Otoz chcialbym w moim nowym terra umiescic kawalek jakiegos drzewka
Wycinali u nas ostatnio akacje i spodobal mi sie taki ladny konar (ladnie rozgaleziony)
Czy po usunieciu kolcow akacja nadaje sie do terrarium dla zbozowek?
Dzieki za odpowiedzi.
-
Re: konar w terrarium
Robinię (akację) poleca się jako doskonałe drzewo pod storczyki epifityczne bo nie zagniwa i nie wydziela substancji szkodliwych - myślę że będzie świetne do terrarium. Zdezynfekuj je może conieco choćby wrzątkiem......
-
Wrzatkiem zaleje, ale czy cos jeszcze powinienem zrobic?
Do piekarnika na pewno sie nie zmiesci
-
Jak na mój gust powinno wystarczyć - na upartego można zastosować jakiś słaby odkażalnik (np. nadmanganian potasu, lub któryś akwarystyczny) ale ja bym się tak nie wygłupiał - wrzątek i dokladne umycie powinno załatwić sprawę.
-
a co bys powiedzial gdybym zamiast wrzatku potraktowal go opalarka?
-
Szaleniec))) Pewnie efekt będzie taki sam - nie podpal chałupy przy tych zabiegach. A nie łatwiej walnąć do wanny i potraktować wodą z czajnika?
-
Chodzi mi o opalarke na gorace powietrze
A z wanna moglby byc problem, bo terrarium bedzie w pracy, a tu nie mamy wanny
-
-
Jak tylko dorwe siakas cyfrowke to sie pochwale
Mysle ze jest wiecej takich osob jak my
-
I wbrew pozorom nie spotkałem się z mityczną niechęcią do gadów. Wprawdzie wszystkie węże nazywają zaskrońcami, ale raczej z przyjemnością je oglądają. Żarcie dla żółwia muszę chować bo by go sprzążtaczki zapasły na śmierć))))) Dodam jeszcze że mam tu prawdziwy babiniec - cuś koło 50 kobiet a średnia wieku to jakieś 45.........
Uprawnienia umieszczania postów