Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 63

Wątek: boa czy pyton

Re: boa czy pyton

w sumie to ja tez bym polecil cos innego np. zbozowke.... jest sliczna tania latwa w chodwoli polecam

a ja uważam że jaj chcesz koniecznie któreś z tych węży to lepiej kup boasy (moze dlatego że sam mam 3szt i mam do tych weży sentyment) pytony bywają "kapryśne" i napewno trudniej się je rozmnaża niż constrictorki ale za to radośc jest większa, jak kupisz teraz małą parkę boa to osiągnie ona większe rozmiary i gotowość rozrodczą gdzieś za 3 lata więc już jako 16 latek powinieneś sobie z nimi poradzić, a co do kosztów utrzymania to możesz je zminimalizować zakładając własną hodowlę karmową (a mając dwa dorosłe boasy to ma sens)

pppppp, słuchaj. on ma 12 lat i bierze sie za hodowle dużych węży. pytony wcale nie są kapryśne, poprostu trzeba umieć się nimi opiekować. są delikatne itd. ale jeżeli hodowca ma pojęcie jak sie nim zajmować i rozsądek w głowie to nie ma żadnego problemu. ja mam regisua i mój wcina wszystko co podejdzie mu pod nos, zero jakich kolwiek problemów. nie wiem Kord jakim jesteś terrarystą ale 12 lat to myśle że to jest troche za mało aby hodować parke takich gatunków. tak jak furus powiedział przemyśl sprawe zbożówki. a tak poza tym wszystkim to nie chodzi o ciebie konkretnie kord, ale kojarzycie kolesia, który trzyma regiusa na parapeci i zzostawił go ze szczurem w terra i teraz nie ma oka? właśnie tak się kończy podejmowanie się czegoś bez odp. wiedzy praktyki. także bez obrazy kord ale moim zdaniem i wcale nie musisz się nim sugerować ale warto by było jak byś to naprawdę poważnie rozważył jest to że jesteś trochę z amłody i niedoświadczony jak na takie dusiciele. ale to jest moje prywatne zdanie. pozdr. pomyślnego rozważenia tej decyzji.

Jeżeli koniecznie chcesz Boa constrictor albo Python regius to ja radze constrictora (nalezy pamietac jednak ze constrictor jest ZNACZNIE większy od regiusa i wymaga większego terrarium). Przemysl sprawe jeszcze raz. Biorac pod uwage Twój wiek i doświadczenie namawiłbym cie do zakupu węża z rodziny Elaphe.

mi się niepodobaja inne węże (((((((((((((((((((((((((((((((((!!!!!!!!!!!:-(((((((((((

a boa dusiciele sa przepiekne

straszny problem mam ;-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( (((((((((((((((((((((((((

JAk wy myslicie boa dusiciela trudno sie rozmnaza ??

Naprawde zastanów sie mocno którego chccesz węża i zdołasz im zapewnić odpowiednie warunki itd. Bo jak czegos nie jestes w stanie zagwarantowac to zrezygnij z boaskow

peper
    Guest

ja tam mam 14lat i ma mconstrictorka w smie jeszcze mlodego(140) ale nie mam ejszcze zadnych problemow i jak narazie sobie radze

Uprawnienia umieszczania postów