Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Wątek: boa czy pyton

Re: boa czy pyton

A jeszcze jedno może zaproponowałbym Ci Epicrates cenchria cenchraia sam ją mam od ponad 3 miesięcy piękny wąż łagodny jedzący bez problemu dusiciel no i podobno nie dorasta do takich rozmiarów jak constriktor tzn długość ok.2m ale znacznie szczuplejszy w obwodzie co otym sądzisz.

niewiem co o tym sadzić

micgekon boa dusiciele rozna okolo 2 m

3,5m to nie ok 2m!
    Ale rób jak uważasz , tyle osób radzi Ci zrezygnować z tego zakupu a Ty zapewno i tak zrobisz swoje.

wiesz co pniak, to jest poprstu typowe zachownie szczyla. bardziej doświadczeni mu mówią tak, a on i tak na przekór. tyle tylko, że gady na tym ucierpią!!!

szczyl???????????

witam
    tyle postow a Ty kord upierasz sie przy swoim, boa potrafia urosnac do 3,5 metra, najlepsze weze dla poczatkujacych to zbozówki, ostatnio odradzilem mojemu koledze zakup boa (choc ma 20 lat) nie ma ani wrunków ani doswiadczenia wiec dal sobie spokuj,
    Przemysl to dokladnie ,
    ja odradzam

ps - ciekawy jestem jak tam twoj regius

To nie ma najmniejszego sensu! Cały ten temat zaśmieca tylko forum! Te węże nie są dla dzieci ale prawo ( niestety ) tego nie zabrania. Mam tylko nadzieję że twoi rodzice nie pozostana w tej kwestii bierni i nie pozwolą na ten zakup. Bo nie wyjdie to na pewno nikomu na dobre ( a juz na pewno nie wężom ). Ja naprzykłąd rozumiem twoje intence ( wiem ze myślisz że możesz zapewnić im odpowiednie warunki ) ale nie wtym kierunku droga. Przy choćby najdrobniejszym problemem ze zdrowiem zwierzaków nie poradzisz sobie sam ( choćby nawet finansowo ) a podejrzewam że Twoi rodzice nie będą cie ciogle wspierać w wydatkach. Nie będę juz wiecej Cię przekonywał o niesłusznośći decyzji o zakupie parki któregokolwiek z tych gatunków bo jestem przekonany ze mimo twoich szczerych checi osoba w tak młodym wieku i znikomym doświadczeniu nie poradzi sobie w opiece nad tymi gadami. Mam nadzieję że posiadasz odrobinę zdrowego rozsądku i jeszcze raz zastanowisz się nad tą decyzją! Życzę powodzenia i pozdrawiam!

co do doświadczenia: ja też posiadam tylko jedno zwierze terraryjne (nie licząc szczura) : python regius - był to mój pierwszy wąż i mam go od niedawna, ale jak widać poczytałmem troche i sobie radzę. nie można uogólniać. ja stawiam, zę on sobie poradzi, ale może fkatycznie 12 latek niech kupi zbożówkę (ja mam 15 lat)

a co czytać nie umiesz?? tak sie zachwujesz to takie zdanie mam o tobie. zresztą już sie przestaje udzielać, bo już napisałem to co miałem napisać. i nie zamierzam sie powtarzać bo i tak nic do ciebie nie dociera...

Uprawnienia umieszczania postów