Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: czy 70~80cm

krzysiek1
    Guest

czy 70~80cm

mam pytanie czy boa constrictor ok 70~80cm jest wstanie zjesc doroslego szczura,duzego doroslego chomika , bo moj jadl czy to jakis ewenement czy standard.

Re: czy 70~80cm

Co to w ogóle za pytanie? Jak zjadł to dobrze i... koniec tematu.

krzysiek1 ja mam obawy czy Ty kiedykolwiek widziałeś dorosłego szczura bo na 100% takiej wielkości wąż go nie połknie. Ja mam cosnstrictorka 65-70cm i ma problem z dorosłym myszoskoczkiem.

zakupilem tego boaska od krzyska1 on uwaza ze jadl on srednie i dorolse szczury a takze chomiki nie chce mi sie w to wierzyc w zalczniku fotka tego boaska sami stiwerdzcie czy on by byl wstanie zjejsc doroslego szczura bo weldug mnie NAPEWNO NIE, w 2 moim poscie zalcze fotke mojej stefci

a w tym poscie pokazuje moja stefcie ktora dostaje srednie szczury, wedlug mnie jest ogromna roznica i gdyby podac szczura duzego boaskowi z 1 fotki to szczur by go pogryzl albo gorzej nawet.

napewno nie dał rady dorosłemu szczurowi, za mały jest. Moze to był dorosły chomik???

zgadzam się z tobą fryzjer. ale nie zapominajmy że szczury mają duże sierści i w rzeczywistości są troche mniejsze. oczywiście jak inne gryzonie ale szczury mają jej więcej. ja swojej pytobicy 70 cm też podaj średniej wielkości szczury i myszoskoczki. wcina aż jej sie "uszy trzęsą" pozdr.

wujek zauwaz takze ze szczur ma wieksze zeby i jest o wiele silniejszy !!!! widze ze moja stefcia musi troszke sciasnac zeby szczura udusic (sredniego) bo wilekiego jeszcze nigdy nie dostala !

no pewnie że wiem o tym. mój boasek ma 45-50 cm także on narazie zadowala się młodymi myszkami. natomiast pytonek radzi sobie ze średnim szczutem, ale używa do tego prawie całego ciała żeby go udusić, a do myszek chwyta i jak gdyby od niechcenia dusi tak na jedno oplecienie myszki. także krzysiek tak już ktoś wcześniej wspominał mi też sie nie chce wierzyć że wciął dorosłego szczura. pamiętajmy wszyscy że szczury potrafią okaleczyć węża!! bądźmy czujni

technicznie jest to możliwe, ale bałbym sie o węża dając żywego dorosłego szczura a jeżeli był martwy to wąż mógł go połknać, jednak to napewno było dla niego męczące i czasochłonne (jak tak faktycznie było ale jak pisałem na początku wg mnie jest to możliwe) inna kwestja co rozumiemy pod pojęciem dorosły szczur, dorosłe szczury też są różnej wielkości raz że samice są mniejsze dwa że 4 miesięczny - już dorosły - jest napewno mniejszy od dwulatka

Uprawnienia umieszczania postów