Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: czy 70~80cm

Re: czy 70~80cm

Po pierwsze 20 cm z ogonem to nie jest dorosły(może i dorosły ale na pewno nie duży)szczur,a boa 80 cm nie powinien mieć większych problemów z jego połknięciem!
    Co do karmienia go żywym szczurem takiej wielkośći to ja bym nie ryzykował, jedno niefortunne ugryzienie i masz po wężu!
    I jeszcze jedno nie nalęzy wężom dawać zbyt dużych zwierząt karmowych nie z tego względu że będzie miał problemy z połknięciem ale dlatego że może mieć problemy z trawieniem, pokarm może zacząć gnić w ciele węża a gazy napąpują go jak balon i jesli zwymiotuje to całe szczęście ale jak mu nie wijdzie to nie wiele będzie się dało zrobić!
    pozdrawiam!

tak kupilem od krzyska wlasnie tego boaska co masz fotki wyzej jest o wiele mniejszy od stefci no ale coz, obydwa sa juz w nowym terra

zawsze karmie żywym pokarmem, dlatego wole myszy i myszoskoczki, niż szczury, a mój regius to nawet niedużych szczurów nie chce - w ogóle się niemi nie interesuje, a jak się raz zainteresował, to się skończyło tak, jak wyżej opisałem...

Uprawnienia umieszczania postów