Przeglądając forum i listę terrarystów zastanawiałem się nad tym, gdzie podziewają się dorosłe osobniki weży, które hodujecie. Większość osób terrarystyką zajmuje się od kilku lat i przynajmniej z udzielanych porad wynika, że czujecie się fachowcami. Może wreszcie pochwalicie się dorosłymi osobnikami. Śmiech mnie ogarnął, gdy w trakcie rozmowy na forum usłyszałem, że mój Gutek (120 cm) to duży okaz. Przecież w przypadku boasków to sikut. Tylko jeden z terrarystów zamiesił zdjęcie 9 kg osobnika. Czy to znaczy, że wszyscy mają tylko podrostki? Przez kilka lat hodowałem Legwana, gekony, żółwie, krótko węża zbożowego, boaskę. Mimo, że parę lat temu oddałem do ZOO w Warszawie samicę boaska (bo wtedy nie miałem warunków), aby trzymać tak dużego osobnika (ponad 2 m), to nie czuję sie fachowcem (chociażby dlatego, że miałem kilkuletnią przerwę w hodowli) i pytam na forum nawet o tak podobno banalne sprawy, jak wylinka. Czy wszyscy "fachowcy" na forum to specjaliści od "metrowych" boasków? Oczywiście wszystkie rady są cenne. Pochwalcie się większymi okazami