-
Moje terrarium
Witajcie !, nareszcie ukończyłem moje terra, mieszka w nim kilka węży aż dwa i tymczasowo waran, (poki małe) terrarium ma pojemność 1300 L. , sciany wyłozylem zaprawa cementową atlas +, kokosy itp.. oswietlenie jarzeniówka dł 150 cm, + promiennik o mocy 100 W. szyby z plexi. w prawej częsc umieściłem mini fontanne ogrodową efekt jest piorunujący wręcz, zrobiłęm z kory mała kaskadę. Terara przez kilka lat bedzie docelowym domem dla mojego Bivittatusa oraz constrictora, na kilka lat powinno wystarczyć
Podziękowania , dla osób które przyczyniły się do budowy terra. czyli: Lord Leoric, oraz Emomana za przestaianie szaf ), i wyrzucenie komody. Oto me dzieło.
-
Re: Moje terrarium
And here is my Burmese ))) sweet,tiny boy..
-
-
Dla tego pytona to terrarium nie starczy na długo, najwyzej 3-4 lata.
Wykonanie jest bardzo ladne i pomyslowe. Tylko ze wydaje mi sie za wysokie jak na tego weza, powinno byc raczej dluzsze i szersze niz wysokie.
Pozdrawiam.
-
w tym terra jest jeszcze boa constrictor i terra było projektowane z myslą własnie o tym gatunku, tak wiec dla niego jest a ok, a pyton jest tymczasowym jego mieszkancem ....
-
Wiesz, że teraz masz pełen wypas... sami do niego wchodziliśmy to chyba coś o tym wiemy- jest dosyć przestronne Zwierzątka będą się czuły jak w niebie...oczywiście nie wiecznie...
-
Czy na dole to sa liście?
-
-
Podłoże to kora z sosny..... i innych drzew iglastych. Mozna kupić taką w sklepach ogrodniczych.
-
Uprawnienia umieszczania postów