Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: POCZĄTKUJĄCY-help

Mieszany widok

T_ome_K
    Guest

POCZĄTKUJĄCY-help

Czy dla mlodego (40cm)weza zbozobego nadaje sie szklane terra 60/30/30 + pokrywa ( to jest akwarium po rybkach)? czy moge stosować swietlowke?

Re: POCZĄTKUJĄCY-help

Od biedy mozna ją trzymać w nim, ale dosyć krótko, niedługo będzie za małe. Poza tym, jeśli to akwarium, to żeby zapewnić w miarę godziwą wentylację, góra musi być przykryta siatką. Świetlówka nie jest potrzebna, wystarczy Ci jedna żarówka punktowa ok 30 W świecąca od góry. Kabel grzewczy wskazany. Powodzenia w hodowli, jeśli miałbyś jeszcze pytania, pisz, gg 5086662, pozdrawiam.

Moby_
    Guest

taaaaaaaaa od biedy, jesli 60 to dlugosc to to terra jest dobre...

ale wentylacja ... nie wiem, czemu luzie chcą trzymać gady w akwariach ...

Jacek S.
    Guest

Według mnie po jakimś czasie zacznie zacznie ci gnić podłoże i nie zapewnisz w akwarium dobrej wentylacji.... w pełni zgadzam się z grochem że gadów się nie trzyma w akwariach

T_ome_K
    Guest

a dzie moge zamowic terra , chocby z korku?

terra z korka? Z drewna sobie zrób - sam. a korkiem tylko okładasz ściany ...

no mozesz ja tam trzymac na razie ale lepiej pomysl o normalnym terarium jakims wiekszym to bedziesz mial na dluzej

zamow w sklepi zoologicznym tam gdzie kupiles, a jak nie to pochodz po sklepach zoo to znajdziesz

Uprawnienia umieszczania postów