Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Budowa Terra rozpoczęta...

Kolba_
    Guest

Re: Budowa Terra rozpoczęta...

Może wytłumacze to co kolega JacekS miał na myśli, a więc co będzie w Twoim terrarium zapobiegało wysypywaniu się ziemi, torfu itp. na podłogę ???? no bo chyba zamierzasz czegoś użyć jako podłoża ?

Jacek S.
    Guest

No i Kolba mnie wyręczył. juz wiesz co to jest cokół??? Szyba chyba nie będzie stać na dnie??

i szyby chyba brak ...

Kadar
    Guest

Czy to zielone to jakaś farba? Jeśli tak to czy nie jest toksyczna?
    Zgadzam się też z wypowiedziami na temat cokołu a raczej jego braku i montażu szyby bo jakoś nie widzę na nią miejsca.

No tak ... Heh, przecież pisalem w temacie "budowa rozpoczęta" więc nie da rady zrobic wszystkiego na raz. Narazie zrobilem tyle ile widać, OSB mam juz przycięte na "cokól" (góra i dól), basen też już się szykuje...ale powoli bo nie jestem jakąś maszyną Dojdą jeszcze galęzie, jakiś pień, być może pólki, no i nawet mam zamiar szyby wstawić. Potrzeba tylko czasu. Jeśli chodzi o podloże to mam zamiar na polowie polożyc kabel 50W (glazurę chyba też), i wszystko przykryję wlóknem kokosowym, lub kostką - ale co do tego to nie mam jeszcze ostatecznej koncepcji.
    Pozdr.

Aha - Jest to akrylowa farba Dulux'a nietoksyczna.

Kadar
    Guest

To wszystko O.K. Też mam taką ale na ścianach. Na podłoże gdzie będzie mokro w/g mnie się nie nadaje. Lepiej ułożyć glazurę.
    Jakie są wymiary tego terra?

Kadar
    Guest

P.S.
    Co do wentylacji to zgadzam się zkimś kto wcześniej pisał, żeby otwory były po jednej stronie.Też mi tak doradził doświadczony hodowca-nie ma przeciągów tylko łagodna wymiana.Więc jeśli jeszcze możesz to radzę odwrócić pokrywę o 180 stopni.

mam takie pytania. wy tak na to osb walicie tą glazure? to jest taka normalna glazura? może byc terakota? i na tą glazure walicie kabel, czy kabel pod spud a na glazure podłoże? jak to wogóle jest? i gdzie kupowałeś korek? półki jak mocujecie to wkrętami? a jeżeli półka jest na środku to chyba jakieś kolumienki trzeba dać bo np. tak jak ty masz tygrysa to chyba za ciężki żeby same wkety toą półke utrzymały?!

i jak ją tam układacie tą glazure?

Uprawnienia umieszczania postów