-
Budowa Terra rozpoczęta...
No i budowa ruszyła pełną parą . Jak na razie to tyle. Współczuję wszystkim, którzy "drapali korek" dla swoich pupili... Mi zajęło to ok. 5 godz i w efekcie mam straszne odciski na dłoniach.
-
Re: Budowa Terra rozpoczęta...
-
Ten patyk to elenent dekoracyjny czy rozpórka? Nie zapomniałeś przypadkiem zrobić cokołu?
-
Raczej nie będzie potrzebny, bo jest to dość gruba gałąź skręcona ze ścianami wkrętami do drewna.
-
a jak chcesz zrobić podłoże? i co wogóle bedzie tam mieszkać?
-
a co ma cokół do gałęzi? Nierozumiem cię
-
Wybacz, ale moim skromnym zdaniem otwory wentylacyjne umieściłeś trochę niefortunnie. W tym układzie nie będzie zachowana naturalna cyrkulacja powietrza, utrudnione zachowanie odpowiedniej wilgotności i przez całe terrarium przepływać będzie chłodne powietrze zgodnie z otworami (po przekątnej). Literatura zaleca przy terra wilgotnym aby otwory wentylacyjne były na tej samej ścianie lub w drugiej wersji (ścianka boczna na dole i przykrywa nad dolnyjm otworem). Nie znaczy, że tak nie może być ale skoro jeszcze możesz coś zmienić
Pozdrawiam i miłej pracy.
-
-
A o co Ci chodzi ? Przez cokół rozumiem podpórkę.
-
Góra jest jeszcze nie przykręcona, więc mogę pokombinować, ale nie wiem czy warto, bo z tego co ja czytałem, to takie rozmieszczenie jest OK.
Uprawnienia umieszczania postów