-
Re: Budowa Terra rozpoczęta...
Może wytłumacze to co kolega JacekS miał na myśli, a więc co będzie w Twoim terrarium zapobiegało wysypywaniu się ziemi, torfu itp. na podłogę ???? no bo chyba zamierzasz czegoś użyć jako podłoża ?
-
No i Kolba mnie wyręczył. juz wiesz co to jest cokół??? Szyba chyba nie będzie stać na dnie??
-
-
Czy to zielone to jakaś farba? Jeśli tak to czy nie jest toksyczna?
Zgadzam się też z wypowiedziami na temat cokołu a raczej jego braku i montażu szyby bo jakoś nie widzę na nią miejsca.
-
No tak ... Heh, przecież pisalem w temacie "budowa rozpoczęta" więc nie da rady zrobic wszystkiego na raz. Narazie zrobilem tyle ile widać, OSB mam juz przycięte na "cokól" (góra i dól), basen też już się szykuje...ale powoli bo nie jestem jakąś maszyną Dojdą jeszcze galęzie, jakiś pień, być może pólki, no i nawet mam zamiar szyby wstawić. Potrzeba tylko czasu. Jeśli chodzi o podloże to mam zamiar na polowie polożyc kabel 50W (glazurę chyba też), i wszystko przykryję wlóknem kokosowym, lub kostką - ale co do tego to nie mam jeszcze ostatecznej koncepcji.
Pozdr.
-
Aha - Jest to akrylowa farba Dulux'a nietoksyczna.
-
To wszystko O.K. Też mam taką ale na ścianach. Na podłoże gdzie będzie mokro w/g mnie się nie nadaje. Lepiej ułożyć glazurę.
Jakie są wymiary tego terra?
-
P.S.
Co do wentylacji to zgadzam się zkimś kto wcześniej pisał, żeby otwory były po jednej stronie.Też mi tak doradził doświadczony hodowca-nie ma przeciągów tylko łagodna wymiana.Więc jeśli jeszcze możesz to radzę odwrócić pokrywę o 180 stopni.
-
mam takie pytania. wy tak na to osb walicie tą glazure? to jest taka normalna glazura? może byc terakota? i na tą glazure walicie kabel, czy kabel pod spud a na glazure podłoże? jak to wogóle jest? i gdzie kupowałeś korek? półki jak mocujecie to wkrętami? a jeżeli półka jest na środku to chyba jakieś kolumienki trzeba dać bo np. tak jak ty masz tygrysa to chyba za ciężki żeby same wkety toą półke utrzymały?!
-
i jak ją tam układacie tą glazure?
Uprawnienia umieszczania postów