-
kolega dla zbożówki
mam doroslego (prawdopodobnie) samca węża zbożowego i nie wiem czy moge go trzymac w jednym terra z jakims innym wezem. jakie gatunki by sie nadawalay na kolege mojego franka i czy nie bylby agresywny w stosunku do nich???
Pozcrówki!!!!!! )))))
-
Re: kolega dla zbożówki
Najlepiej jak bys kupiła drugą zbożwke, jak niechcesz miec potomstwa to kup drugiego samca jak niebędą mieć samicy to niebędą dominować o nią wiec spokojnie mozesz trzymac je razem a co do innego gatunku najlepiej cos z Elaphe np: Teaniure Elaphe obsoleta Elaphe schrencki itd.
-
a mam 100% pewność ze jak dokupie mu samca to nie bedzie wobec niego agresywny???
-
musze sie przeciez przed taka decyzja upewnic ze moja 130 cm zbozowka nie zrobi krzywdy 35cm maleństwu......
-
Może kup większą i to rozwiąze problem
-
dokładnie ... nie wiem, nie wiem, czy nie potrakutje go jako piokarmu. ale raczej nie powiniennen. nie znam innego (oprócz węży królewskich) gatunku, który by zjadał inne węże, i to na dodatek tego samego gatunku ... proszę o spprostowanie kogoś lepiej w tej dziedzinie obeznanego (-:
-
Zbozowka zbozowki nie je, chyba, ze przez przypadk przy zjadniu tego samego pokarmu z dwoch stron.
Weze jedzace inne weze: Aspiditis Spp., Lampropeltis, Ciela ciela.
-
Ja od niecałego miesiąca trzymam zbożówkę trzymam z młodym regiusem inic żadnemu się nie dzieje, śpią nawet w jednym bambusie. Jedynie przy karmieniu trzeba jednego usunąć ze terrariumby nie rzuciły się na jedną zdobycz. także polecam ci tego węża. nie radze łączyć jej z lancetogłowem
Uprawnienia umieszczania postów