Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Pytanie do właścicieli constrictorów...

mariusz.s
    Guest

Pytanie do właścicieli constrictorów...

Jak w temacie, mam pytanie do właścicieli constrictorów i nie tylko....
    W JAKIM CZASIE I ILE (ŚREDNIO) ROŚNIE CONSTRICTOR???? I do jakich rozmarów dochodą w terrarium??? Jeżeli macie jakieś fotki ( Jak np. FRYZJER w temacie troszke niżej:P) wklejcie, z przyjemnością obejrze wasze pociechy..
    PozDRAwiaM !!!!!!!

N3mezis
    Guest

Re: Pytanie do właścicieli constrictorów...

Ja tam dokaldnie niewiem, ale wiem za to ze samice sa wieksze moj ma ok. 4,5 miesiaca jest to samiec i mierzy ponad 80 cm teraz ma wylinke jeszcze wciagu najlblizszych dni to pewnie urosl od ostatniego mierzenia. Kolega ma z tego samego miotu ale chyba samice i mierzyla 86 cm i tez ma wylinke niedlugo i z tego co wiem to jego mial 1 wylinke wiecej wiec raczej napewno samiczka. Mysle ze w ciagu 6-7 miechow Boa osiagnie juz z 1metr. ale nie jestem pewien. I wiem ze napewno im jest starszy to rosnie wolniej. 2-3 letnie samice nie przekraczaja chyba 2 m. Zreszta wez wejdz w "opisy gatunkow" i kliknij w "Boa Constrictor" tam pisze do ilu rosnal w jakim czasie i do ilu max. w terrariach.

Pozdrawiam

Siema
    Moj boasek ma 4,5 miesiaca i ma ok 70 cm.

Z tego co wiem to samiec boa w terrarium dorasta do ok 2,5 metra, a samica cos ponad 3 metry (ale nie jestem pewnien). W dużym stopniu zależne jest to od czystości twojego boa i warunków w terrarium.
    POZDRAWIAM

jak co?
    Guest

zalzy czy to samiec czy samica jesli samica zalezy jak wczesnie zostanie dopuszczona zalezy to od czwestotliwosci karmienia od tego czy nie choruje

przecietny boa z polskiej hodowli nie powinien urosnac wiekszy jak 2,5 m

moj ma 10 miechow i 140 cm

Uprawnienia umieszczania postów