-
Re: moje terrarium
ja bym obkleił to korkiem i jakoś fajnie wymodelował.
-
wykleic rozumie ale wymodelowac juz nie co chcesz modelowac ??
-
Mi sie bardzo podoba terrarium Fryzjera i nie uważam żeby było sztuczne. Najlepsi hodowcy trzymają węże w dużo bardziej "sterylnych" terrariach a nawet w plastikowych pojemnikach. I często w takim terrarium wąż czuje sie znacznie lepiej.
-
No może napisz jeszcze, że jest mu znacznie lepiej w plastikowym pudełku (made in USA) niż na wolności, wg mnie jest to tylko
lenistwo i pójście na łatwiznę hodowców patrzących na ilość hodowanych okazów a nie warunki w jakich je trzymają.
-
NIKT tutaj nie porównuje warunków terraryjnych do naturalnych!! Chodzi o to ze przy idealnych warunkach klimatycznych (temperatura,wilgotnosć) które są najwazniejsze węże czują sie lepiej niż w terra gdzie jeste milion roślin i panują złe warunki.
-
A co za problem zrobić terrarium z roślinami w którym będą panowały dobre warunki klimatyczne?, wręcz nie wyobrażam sobie utrzymania wilgotności bez żywych roślin, no i dla czego niby w terrarium z roślinami mają panować złe warunki to jakaś kompletna BZDURA. Nie ma konieczności trzymania zdrowego dorosłego gada w warunkach sterylnych.
Uprawnienia umieszczania postów