Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: moje terrarium

Mieszany widok

moje terrarium

czesc!!
    sporo czasu nie bylo mnie na forum... po prostu budowalem terrarium... zajelo mi to nieco ponad miesiac... i kosztowalo..... eh 1300zl....
    przy budowie natknolem sie na wieeeeele klopotow.. np nie przywidzialem szerokosci futryny w dzrzwiach w pokoju, wielkosci okna w pokoju.... ani szerokosci klatki schodowej... terrarium musialem rozebrac i skladac od nowa w pokoju.....
    w terra mam kabel grzewczy hydor 75W (za maly!! ... ), ulozona glazure na podlodze... basen o poj. 28l ze spustem wody.....
    acha dodam, ze terra ma wym 140cm/125cm/75cm

jesli ktos chcialby pogadac na temat budowy mojego terra zapraszam do korespondencji na metus10@wp.pl lub metus@.asmed.pl

Re: moje terrarium

jeszcze jedno foto

i jeszcze jedno

ps mile widziane wszelkie spostrzezenia i uwagi ;]

piękne, wielkie terrarium!!!
    terrarium dla tilikwy ktore projektowałam i urzadzalam szklarze robili prawie dwa tygodnie i z podstawowym w sumie wyposazeniem kosztowalo tylko-bagatelka-600 złotych...masakra

fajne ja miałem i zresztą mam nadal problem z umieszczeniem w pokoju mojego bo jest troszeczkę za duże

Terra super, ale 1300 zl?
    ja terra o podobnym wymiarze zrobilem za 500.
    Z czego sa te materialy, ze zlota
    Pozdrawiam
    <Mark0wy

120 x 100 x 75 z wystrojem ( pianka i atlas +) basen ze spustem i wodospadem (pompka i dysze) oraz glazura i kabel grzewczy pod ze stropianem z folią oraz oświetlenie UV i zwykłe ( 3 reflektorki) i zamknąłem się w 450zł coś przesadziłeś z tym 1300zl, za samo osb (skrzynke nie mogłeś dac więcej niż 120 -150zl, kabel 100 a gdzie reszta?

Lord_Leoric
    Guest

Bardzo fajne terra Ale cos niewiarygodnie duzo kosztowalo jego zbudowanie...

Wlasnie koles lekko przesadziles z cena ja wlasnie wykanczam terrarium 130x120x65 i zamknełem sie narazie w cenie 850zł:

Co w cenie:
    -plyta osb (+ montaz stolarza)
    -lakier dulux diamond
    -pedzelek do lakieru
    -5x silicon szklarski
    -3 pistolety do siliconu (2 zgniotłem w ręce jakies gowna produkują)
    -7x korek techniczny (jeszcze nie jest w całym teerarium bo skonczyl mi sie silicon)
    -prowadnice i szyby
    -3x oprawki do zarowek
    -2x kratka wetylacyjna
    -sztuczne roslinki
    -torf kokosowy

Zauważ ze musze jeszcze dokupić siliconu . I to chyba wszystko. Zdjecie w zalaczniku jak wyglada na dzien dzisiejszy.

a ja za moje zapłacilem 22zł bo tylko farbę kupowałe:-)
    ale nei jest z OSB:-(

Uprawnienia umieszczania postów