Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak czesto nawadniac wężą w terrarium???

nie byle kto
    Guest

Jak czesto nawadniac wężą w terrarium???

Mam Elaphe taeniura, Elaphe guttata i Boaedona fuliginossusa i nie mam higromierza, tak wiec chcialbym sie dowiedziec jak mniejwiecej nawadniac weza (jak czesto), czy wystarczy np. co drugi dzien???

Re: Jak czesto nawadniac wężą w terrarium???

lepiej by bylo gdybys robil to conajmniej dwa razy dziennie w przypadku zbożówek co do innych musisz poczytać w opisach gatunków

nie byle kto
    Guest

Heh dzieki tzn. ja trzymam zbozowke i chinskiego w jednym terrarium, ale dobre bede nawadnial czesto przynajmniej raz dziennie, w koncu to nie jest fatyga popsikac troche strzykawka po terrarium tak na prawde to przyjemnosc a co do mahoniowki to moze troche rzadziej... w koncu to afrykanski waz pozdrawiam

a ja mam pytanie nie wystarczy dać mu jakiś pojemnik z wodą aby sam sobie wchdził do niego kiedy chce

N3mezis
    Guest

Hmm z tego co wiem to najlepiej kupic sobie taka butelke jak od plynu do czyszczenia szyb razem ze zraszaczem za 2 zl przynajmniej u mnie i zraszac terra jak tylko bedzie sucho anjlepiej ze 2-3 razy dziennie a sama miska moze i wystarczy tylko zalezy jaka jest dyza i do jakiego weza ja mam BOA i zraszam mu terra 3 razy dziennie do tego ma mikse 23x23x5. Napewno niewarto robic wezowi pustyni w terra bo bedzie sie zle czul a moze i nawet cos mu sie stanie moze uschnac albo cos
    Pozdrawiam
    PS. Niezalujce wody jak maja sucho az tak droga to nie jest.

nie byle kto
    Guest

Wlasnie tak zrobilem wziolem buteleczke ze spryskiwacza i od razu zycie prostsze dzieki wielkie! pozdro

Witam. Nie chce nikogo urazic ale to przechodzi ludzkie pojecie. Ludzie zajmijcie sie swinkami morskimi albo papugami, chociaż lepiej nie bo i tych szkoda.
    Pozdrawiam PRAWDZIWYCH terrarystów. Cześć

To może sobie kup, higrometr to nie taki znów majątek. Za wilgotno też nie może być bo węże chorują.

P.

Uprawnienia umieszczania postów