-
Jak czesto nawadniac wężą w terrarium???
Mam Elaphe taeniura, Elaphe guttata i Boaedona fuliginossusa i nie mam higromierza, tak wiec chcialbym sie dowiedziec jak mniejwiecej nawadniac weza (jak czesto), czy wystarczy np. co drugi dzien???
-
Re: Jak czesto nawadniac wężą w terrarium???
lepiej by bylo gdybys robil to conajmniej dwa razy dziennie w przypadku zbożówek co do innych musisz poczytać w opisach gatunków
-
-
a ja mam pytanie nie wystarczy dać mu jakiś pojemnik z wodą aby sam sobie wchdził do niego kiedy chce
-
Hmm z tego co wiem to najlepiej kupic sobie taka butelke jak od plynu do czyszczenia szyb razem ze zraszaczem za 2 zl przynajmniej u mnie i zraszac terra jak tylko bedzie sucho anjlepiej ze 2-3 razy dziennie a sama miska moze i wystarczy tylko zalezy jaka jest dyza i do jakiego weza ja mam BOA i zraszam mu terra 3 razy dziennie do tego ma mikse 23x23x5. Napewno niewarto robic wezowi pustyni w terra bo bedzie sie zle czul a moze i nawet cos mu sie stanie moze uschnac albo cos
Pozdrawiam
PS. Niezalujce wody jak maja sucho az tak droga to nie jest.
-
Wlasnie tak zrobilem wziolem buteleczke ze spryskiwacza i od razu zycie prostsze dzieki wielkie! pozdro
-
Witam. Nie chce nikogo urazic ale to przechodzi ludzkie pojecie. Ludzie zajmijcie sie swinkami morskimi albo papugami, chociaż lepiej nie bo i tych szkoda.
Pozdrawiam PRAWDZIWYCH terrarystów. Cześć
-
To może sobie kup, higrometr to nie taki znów majątek. Za wilgotno też nie może być bo węże chorują.
P.
Uprawnienia umieszczania postów