-
Moje terrarium
Dzisiaj "skończyłem" robić narazie wygląda tak i mój kot w środku na próbę
-
-
Re: Moje terrarium
dla jakiego węża ma to być?
-
dla węza zbożowego
wymiary ma 102/52.5/44
-
a mam takie pytanie bo od godziny 18 mam włączoną lampkę w terrarium i tempratura wynosi tam 20 stopni C żarówka ma 25wat więc jak dodam jeszcze kabel grzewczy(25wat) to chyba będzie za duża temperatura
-
więc tak ja mam co prwda troche mniejsze terra i mam lampke 25wat i kabel 25 który jest podłączony do czasomierza i w sumie grzeje 4 godz. z odstępami. temp. w terra wynosi od 28 do 32 stopni. także jak dla regisuka to chyba dobrze....
-
To sie tak zadaje 20c przy samej zarowce ale jesli wrzucisz tam jakies podloze z mokrym piaskiem i torfem albo substrat kokosowy to temp znacznie sie obnizy bo to podloze daje duza wilgoc wiec kabel grzewczy przy tych rozmiarach terra jest raczej niezbedny najlpeiej podlaczony do termostatu.
Pozdrawiam
-
jutro właśnie idę kupić termostat jeśli będzie
-
lepiej jest chyba np podłączyć żarówkę albo kabel grzewczy do prostego ściemniacza do światła i tym regulować temperaturę ustawić pomierzyć i jest ok a w cieplejsze dni zaesze można za pomocą regulatora zmniejszyć moz i mniej grzać takie rozwiązanie jest chyba najtańsze jeśli cię stać to oczywiści polecam termostat
-
termostat już kupiłem taki badziewny ale jest
Uprawnienia umieszczania postów