Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: stosował już to ktoś kiedyś

Marcin .P
    Guest

stosował już to ktoś kiedyś

muj boa nie jadł już nic od 3 tygodni , próbowałem już rużnych żeczy żeby go skusić i nic , dziś poszłem do weta i mu wszystko wytłumaczyłem a on mi dał jakąś tabletkę i powiedział że by mu dać 1/4 , ma zjeść w ciągu tygodnia mysz jak nie zje to następną 1/4 tabletki , tylko nie wiem czy on dożyje do następnego tygodnia bo zaczyna być widoczny kręgosłup. Mam pytanie czy ktoś kiedyś tak leczył niejadki dlamnie to troche dziwne ?

Re: stosował już to ktoś kiedyś

napisz jakie to tabletki, co do niejedzenia to 3 tygodnie to mało zacznij się martwić na poważnie jak niebędzie jadł około 2 miesiące (oczywiście zależy jakiej wielkości jest gad)

Pozdrawiam
    Serpent

Marcin .P
    Guest

nie wiem co to za tablety wąż ma około 80 cm
    i zaczyna mu być widać kręgi na gżbiecie

mariusz.s
    Guest

mój boasek ostatni raz jadł 6 sierpnia 120cm.. i co mi poradzicie?? szczura wczoraj olał..... pozdrawiam!!!

N3mezis
    Guest

Ja tez mailem taki problem na poczatku jak dostalem weza mial 60cm nie jadl 2 tyg. i hodowca u ktorego kupilem powiedzial ze czas na nieprzyjemna rzecz juz sie zmartwilem ze cos strasznego powie a chodzilo o karmienie przymusowe :/ Dokladnie schwycilem mojego Boaska zaraz przy glowie i wmusilem w niego nasile nie wielka martwa mysz moze 3tyg. zeby bezproblemowo polknal potem pilnowalem tylko zeby nie zwrocil i wszystko poszlo ok. Jest to jednak nieprzyjemny zabieg i raczej zadko zwraca. Ale najgorsze bylo to wmusic w niego zeby juz ja schywil chociaz w polowie. Wiem ze skuteczne ale nielatwe.
    Mam nadzieje ze cos pomoze ta rada.
    Pozdrawiam

mój narazie rekordowo poscił przez równe 4 miesiące ale to dorosły prawie sześcioletni samiec, a przymusowe karmienie po dwóch tygodniach to już przesada!!!

peper
    Guest

moj boasek je dwa myszoskoczki co dwa tyogndie wiec bym sie nie przjmowal tkaim krotkim okresem

Marcin .P
    Guest

cześć dzięki za rady , a te tabletki nazywają się Metr...... i dalej nie wiem , narazie przymusowe odpada jeszcze poczekam jakieś 1-2 tygodnie . najlepsze w tym wszystkim jest to że myszy on się chyba boji bo zakrada się do niej , ale jak mysz się ruszy to on łep w drugą strone i dyla śmiesznie to wygląda ,co dziennie mu podaje rano i wieczorem i akcja się powtaża .myśle że ta tabletka coś pomoże .

N3mezis
    Guest

Moze sie zakochal dajesz mu ciagle ta sama mysz i sie wstydzi wyznac jej milosc i dlatego ucieka wcale nieche jej zrobic krzywdy ;] Moze sproboj z czyms mniejszym albo z martwa Ja jak niechcaco mysz zabilem to za ogon i pod ryj i odrazu sie rzuca i dusi choc juz niezyje, potem lyka. Moze to cos pomoze a jak niebedzie nadal chcial jesc to wez tego trupa myszy zamroz zeby sie niezmarnowala albo cos. Albo sproboj z czyms mniejszym jakis noworodek albo cos moze jakas mysz mu cos zrobila i ma uraz albo sie zapchal.
    Pozdrawiam

A na pewno zrzucił całą wylinkę?
    Istnieje możliwość że nie zeszła mu z oczu i tyle!
    Przypatrz się mu dokładnie jesli została na oczach powinna być widoczna(nie bardzo ale przy wnikliwszej obserwacji ją zobaczysz!)

Uprawnienia umieszczania postów