Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: jaki rozmiary

Mieszany widok

jaki rozmiary

jakie rozmiary terraz dla boa constrictor dla jenego osobnika ? w opisie wez napisane jest 100x100x100 dla doroslej parki a dla jednego osobnika ? moglo by byc : (dł,szer,wys) (120,50,100) ?? mam tylko tyle misjca jak cos

Re: jaki rozmiary

super by bylo 120-80-100 .jak bedziesz chcial to znajdziesz wiecej miejsca :-) pozdrawiam narazie.

N3mezis
    Guest

Hmm zalezy jaki ma wiek ten Boa i ile mierzy. Ja takze mam Boa na 1 rok wystarczy akwarium 100-150l bezproblemowo nawet na dluzej. Jesli twoj constrictor jest mlody to nieoplaca sie bawic w terrarium o wielkich rozmairach bo:
    1. Weza bedziesz bardzo zadko widzial,
    2. Bedziesz mial problem z karmieniem bo BOA sa bardzo powolne i trudno bedzie im na takiej powierzchni upolowac pokarm.
    Jesli jednak twoj jest starszy nzi rok to terrarium z 300l luzem wystarczy dla 1 osobnika.

Pozdrawiam.

Kadar
    Guest

Czy Ty masz Boa Constictor? Mój ma terra 150(wys)x80x80 i nie ma problemu z powolnością i jedzeniem.Jak wpuszczę szczura to zasuwa "aż mu się uszy trzęsą"!!!
    Mój ma rok i mierzy ze 120 cm.
    Co do oglądania to nie pies albo papuga.Fajne jest to,że się chowa.Zawsze ma jakieś ulubione miejsca i tam siedzi.
    "Ja takze mam Boa na 1 rok wystarczy akwarium 100-150l". W takim akwarium to trzymam dwa glonojady i pielęgnice Mekki-też parkę.
    Stwarzajmy swoim pupilom warunki zbliżone do naturalnych.
    Pozdrawiam.

Kadar
    Guest

Z moich obserwacji wynika, że lepiej żeby było trochę wyższe.Boa to zwierzaki nadrzewne i mało chodzą po podłodze ( przynajmniej mój).

moj za to nie lubi sie meczyc i na polce lezy ;]

Kadar
    Guest

Mój przeważnie też leży na półce ale po jedzonko zasuwa szybko.

N3mezis
    Guest

To co pisze to rady ktore dsotalem od 2 hodowcow od jedengo od ktorego kupilem BOA C. Ma 23 BOA w domu roznego gatunku zazwyczaj parki jedna parka ma nawet 8lat. A drugim hodowca jest kolega z pracy ktory jest kierownikiem KLUBU HODWOLI GADÓW w Lesznie i on tez sie ze mnie smial jak chcialem budowac na poczatku terra 700l. mowil ze predzej te myszy z nim zamieszakja niz on je polapie bo myszy bardzo dobrze sie wspinajal, sa szybkie, skacza, ukrywaja sie itp. a to niepotrzebne zeby sie meczyl tym bardziej ze jest mlody i potrzebuje duzo sily. Nie twierdze ze awkarium wieksze to cos zlego, ale wiem ze na 1rok wiekszosc hodowcow radzi terra kolo 150l bo restza lanczy sie z wiekszymi wydatkami co jest nieptorzebne.
    Pozdrawiam

N3mezis tu nie chodzi o pojemnosc lecz o rozmiar.co z tego , ze akwarium bedzie mialo ponad 100l jak wymiar bedzie np. 200-20-100 ktory nawet dla metrowego boaska sie nie nadaje.pozdrawiam

ale tez w naturze nie sa one zamykane w klatkach i jakos zdobywaja wkoncu pokarm

Uprawnienia umieszczania postów