Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: terra dla regiusa

jam
    Guest

terra dla regiusa

Witam,
    moge kupic terrarium 60 x 30 x 40 ,
    po jakim czasie waz z niego wyrosnie???
    Np, jakiej dlugosci pythona moge sie spodziewac w roku?
    Jak dlugi python bedzie mial wygodnie w tym terra?

Czy 125 zl za terra tej wielkosci to wygorowana cena?

Pozdrawiam
    Jam

KS Rydzyk
    Guest

Re: terra dla regiusa

czesc,

Moje terra to 860x500=330mm a regius ma około 55-60 cm.
    Terra zamawialem u szklarza wg mojego projektu i zaplacilem 250 zl. Tak wiec Twoja cena jest spoko ale za troche mniejsze.

Po pewnym czasie na pewno z niego wyrosnie lecz masz czas na zbieranie kaski w koncu idzie zima i tak szybko nie bedzie teraz rósł.

Powodzenia.

Ks Rydzyk

mariusz.s
    Guest

Jam, jeżeli kupujesz terra w zologicznym to taka cena jest standardem, a jeśli ktoś ci sprzedaje to możesz sie targować! A zresztą po co wkładać tyle kasy w takie terrarium, które za rok czasu bedziemy wymieniać na inne.?.?. Wejdz w dział SPRZEDAM i tam sie możesz zorientować w cenach!
    A propo szklarza to nie polecam!!! drożej wychodzi zrobienie akwarium 100l niż kupienie go w sklepie, no chyba że chcemy mieć jakiś własny orginalny projekt!
    POzdRAwiaM!!!!!!!!

jam
    Guest

mariusz.s napisał(a):

> zresztą po co wkładać tyle kasy w takie terrarium, które za rok
    > czasu bedziemy wymieniać na inne

Za rok bede mieszkal we Wroclawiu na stancji jako student, tam kupe wieksze terra, to male idealnie pasuje do mojego domu, stad chcec zakupu...

mariusz.s
    Guest

ale jeżeli regius urośnie to te małe ci sie już nie sprzyda, chyba że bedziesz tam miał innego gada...

jakbyś kupił trochę płyty OSB troszke wkrętów itd... to zrobisz sobie większe i zapłacisz połowe z tego, a poza tym łatwiej będzie zamontować światło, gałęzie, ... i utrzymać stałą temperature.

Uprawnienia umieszczania postów