Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: pomozcie niewym czy sie mam martwic

Macik
    Guest

pomozcie niewym czy sie mam martwic

a wiec tak moj młodziutki elaphe guttata dostał pierwszy pociłem(1 noworodka mysiego) kupke zrobił i było ok ale w ostatni czwartek dałem mu nastepny posiłek tez 1,5 noworodka mysiego i mineły 5 dni a on ani kupki niezrobił i od tamteg oczasu mu sie oczy zrobiły całe białe ale 5 dni mineło i wylinki niema myslałem własnie ze tobedzie wyluinka wiec niewiem pomuznie co moze byc prrzyczyna tego ze od 5 dni nie robił kupy i oczy mu sie całe białe zrobiły????

Re: pomozcie niewym czy sie mam martwic

Witam

Oczy staja sie biale, nastepnie normalnieja i dopiero po kilku dniach wylinka. Najprosciej :-)

Macik
    Guest

thx

Nie masz czym sie martwić. Moją Elaphe mam 2 miesiące a raz widziałem kupke tylko. A co do tych oczu. Gdy zniknie biały kolor to waż może do 1.5 tyg nie zrzucać skóry. Zależne to jest głównie od wilgotności panującej w Twoim terra.

Oj Macik. Nie panikuj, pewnie wszystko jest ok. Weze nie wyprózniają sie na zawolanie- ty chyba tez nie )
    Poczekaj a zobaczysz, że wszystko jest w porządku.
    Praktyka to podstawa.
    Pozdrawiam . Cześć

wszystko jest OK bez paniki wylinka zejdzie i kupke też zrobi!

...to swietnie...ja mam ten sam problem ale teraz juz wiem co mam zrobic...dzieki przy okazji...;]

Macik
    Guest

ok juz jest dobrze oczy maja spowrotem swoj kolor a co do kupki to i tak nizrobiła i wylinki ezn iemiała ale juz jest ok thx za odpowiedzi

Marcin Ratajczak
    Guest

Zobaczysz za kilka dni będzie wylinka.
    Nie musisz się niczym martwić wszystko jest OK

Uprawnienia umieszczania postów