-
Re: Python regius vs. Epicrates cenchria
czesc
dzięki, ale nadal nie dowiedziałem sie czy takie terra ok. 150/70/60 wystarczy dla 1 dorosłego Boaska Dusiciela "najczesciej jak kupisz boa constrictor mieszaniec:P ona rosna okolo 2-2,5m moze nawet trzech ale to juz przypadki." czyli średnio to 2,5 m i troche więcej ? - czyli z tego wynika ze terra powinno byc git a co do karmienia ? "Constrictor jest z nich największy i wymaga anjwiększego terrarium i DUZO je" - jakis porównanie ? ile np. zje P.Regius, E.Cenchria a ile B.Constrictor miesięcznie ? )
jeszcze raz dzięki za odpowiedzi :]
-
mam kolege który ma 10 letniego samca boa constrictorka i wąż ten ma 2m długości. pamiętać należy że samce rosnął mniejsze od samic. mój constrictorek ma narazie terrarium o wymiarach 80/50 i wysokie na 125cm i jak narazie to dla niego wystarczy. pamiętać należy że jest to przede wszystkim wąż nadrzewny i mój boasek bardzo sporadycznie zchodzi na dno terra, zdarza się to główne w nocy bo na dnie mam przewód grzewczy który jest włączony przez całą dobę. dlatego myśle że lepiej zrobić wyższe terrarum jeżeli ma się oczywiście takie możliwości. mój constrictorek nie sprawia żadnych problemów, rośnie jak na drożdżach idaje oczywiście dużo radości. polecam ale należy pamiętać że dorosły waży ok10-15kg i ma NAPRAWDE DUŻO SIŁY!!!
-
Witam!!
Tak moim prywatnym zdaniem to wąz powinien miec jak najwieksze terra, w miare mozliwosci hodowcy. Terra 150/70/60 dla doroslego boa chyba bedzie za male.
Ja mam aktualnie Pytona królewskiego nie mam z nim zadnych wiekszych problemów, a niedlugo bede szykowl dla niego terra 150/80/80, ale dokupie jeszcze jednego do pary. Zbieram fundusze na E.c.c( boa teczowy) jest bardzo ladny, wlasciwie to regius i e.c.c to najladniejsze dusiciele(wedlug mnie).Zycze powodzenia w przyszlej chodowli!!!
-
to nie zalezy w duzy m stpniu ze duzo constrictor je... zalzy jak mu dasz moj ma 115cm i je cztery myszki ,dwa szczurki(mlode) lub dwa mysoczkoczki naraz.i daje mu jesc co dawa tygodnie.
-
czesc
wielkie dzięki ale widze ze na Boaska nie mam miejsca, qpie terra cos ok. wymiarow podanych wyżej i qpie albo Pytona Królewskiego albo Boa Tęczowego ;]
ps. ile mniej więcej kosztuje ====> Epicrates Cenchria Cenchria ??
-
na początek wystarczy ale mogłoby być wyższe moim zdaniem jakby 1m miało to git.
-
Ja dałem za E.c.c 410zł w sierpniu
Uprawnienia umieszczania postów