Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: zimowanie

zimowanie

Mam jeszcze pytanko odnosnie zimowania.
    Czy moge zimowac zbozowki w piwnicy w ktorej nie ma okien?
    Chodzi mi o to czy nic sie nie stanie jesli przez te 2-3 miesiace nie beda mialy swiatla?
    Pozdr.
    ROBIK*

Re: zimowanie

możesz nic im się niestanie, zresztą będziesz pewnie co pewien czas zchodził do piwnicy po coś lub skontrolowac jak się czują więc na chwilę zapalałbedziesz światło moje węże były zimowane w piwnicy i nic im nie było.

Pozdrawiam

to ja mam głupie pytanie o co chodzi z tym zimowaniem ja chce mieć właśnie zbożówkę to jak ją będe trzymać w pokoju to co muszę zrobić w związku z tym zimowaniem bo do piwnicy nie mogę jej dać

Jak bedziesz mial pojedynczego osobnika to nie musisz go zimowac.
    Gdybys mial pare i chcial je sprobowac rozmnozyc to zimowanie jest konieczne.
    Pozdr.
    ROBIK*

acha czyli jak coś to nie zmieniam nic bo chcę narazie tylko jednego może kiedyś będą dwa:-)

Zdania odnośnie zimowania sa podzielone.Zależy to od bardzo wielu czynników wpływających na ryzyko przeżycia/śmierci zwierzęcia.Zimowanie było jednym z tematów spotkania PST w czasie Inter-ZOO-Botanica we Wrocławiu. Faktem jest,że wiele gatunków z powodzeniem mozna rozmnażać bez zimowania (wypowiedź dr Ryszarda Bielawskiego-rozmnożone dziesiątki gatunków ).W miarę wolnego czasu postaram się krótko to streścić i wypunktować najważniejsze "zasady",oraz argumenty za- i przeciw-.

w naturze weze jak zimują to nie widzą światła ponad 3 - 4 miesiące, nie masz czego się obawiać

Uprawnienia umieszczania postów