Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Czy to boli

Czy to boli

mam takie pytanie czy ugryzienie węża boi??

Wiesław Pyć
    Guest

Re: Czy to boli

Jesliugryzie cię waz jadowity to boli(to chyba jasne), ale gdy ugryzie cie waz niejadowity np. pyton lub waz chinski to prawie nie boli, to tak jakby ktos wbił ci cieniutką igłe i szybko ja wyjął. Takie sa moje odczucia.

Pozdrowienia.

gigol
    Guest

To zależy od tego jaki duży jest wąż

Pewnie że boli. Zazwyczaj nie bardzio chyba że Twój gad jest duży albo ma długie zęby (polujące na ptaki). Mówimy oczywiście o samym ugryzieniu zwierzaka nie jadowitego. Bo możesz sie czymś zarazić (np tężcem) albo jesteś uczulony na toksyny ze śliny. Bo w tedy konsekwencje mogą być bardzo bardzo nie przyjemne.

dzi.ęki chce kupić sobie węża zbożowego dlatego pytam:-)
    mam takie pytanie czy jeśli ma sie węża jadowitego to trzeba co miesiąc chodzić do weterynarza aby go odjadowić czy robi sie to raz na całe życie węża

Wiesław Pyć
    Guest

Jesli chodzi o jadowite, to mozesz trzymac bez zabiegów(waz sprawny i niebezpieczny). Wtedy nie dotykasz go, przy obsłudze uzywasz haka olfologicznego(tak sie to chyba pisze) i rekawic. Drugi wariant to wyciecie gruczłów jadowych, wtedy waz bedzie niegrozny do konca zycia. Po usunieciu gruczłów dostajesz papiery ktore to potwierdzają. Ten zabieg troche kosztuje, ale nie wiem dokladnie ile.

Pozdrawiam.

co to znaczy "odjadowić węża u weterynarza"??????

"co to znaczy "odjadowić węża u weterynarza"??????"

chodziło mi właśnie o to co napisal Wiesław Pyć

a czym się karmi takiego młodego węża(bardzo młodego)

zybex.net
    Guest

Mlode wezyki sa na etapie jedzenia mysich oseskow, a z wzrostem weza bedziesz zwiekszal tez stopniowo rozmiary podawanego mu pokarmu. Reszta na foto.

ile ma ten na zdjęciu i gdzie można takie małe myszki kupić
    sorki że tak męcze ale chce być przygotowny na wszystko

Uprawnienia umieszczania postów