-
węże jadowite od tak w sklepie????
zrobiłem sobie dziś dundke po poznańskich sklepach zoologicznych i w jednym (z resztą fatalnym) sklepie widzę napis: "żmije łąkowe, parka, wybitnie mało jadowite i oswojone".
co to właściwie żmija łąkowa?????
czy dozwolone jest sprzedawanie w sklepie węży jadwowitych byle komu?????????????????????????????????????????????? ????????????????????
pewien jestem, że gdyby przyszedł do niego 14-latek to tesh bez żadnych oporów koleś by mu sie sprzedał i powiedział, ze są bardzo milutkie i przyjazne.
-
Re: węże jadowite od tak w sklepie????
o w m...!!!!! Foxtrott, ja bym chyba zadzwoniła na policję, co to za bzdury że żmija parkowa, prawie nie jadowita i oswojona!!!!!!!! trzeba to gdzies zglosic, nie wyobrazam sobie ze ktos by mogl o tak sobie kupic taka "zmije", ten sklep jest chory!!!
-
z tego co mi wiadomo to hodowla węży jadowitych w Polsce jest nielegalna...
-
tak, oczywiscie, ale sam pomysl zeby napisac ze JAKAŚ żmija jest oswojona i prawie niejadowita?!?!?! skaaaanddaaaaal
-
niestety ale to normalne praktyki, we wrocku na odrzańskiej (to chyba taka ulica już nie pamiętam ale koło rynku, sklep jest znany i większość wie o co chodzi), była sobie piekna żmija sykliwa za 700zł, na pytanie czy ma gruczoły jadowe otrzymałem twierdząca odpowiedz, obok były młode trimki za 120zł (hodowla właściciela sklepu)
-
Nie wiem czy sie nie pomyliles pppppp ... ale wlasciciel sklepu na odrzanskiej pokazal mi papier potwierdzajacy wyciecie gruczolow jadowych wlasnie u tej zmiji sykliwej... Wg mnie ten koles jest w pozadku!
PS: Gdybys byl na spotkaniu terrarystow tydzien temu to bys sie czegos o tym wiecej dowiedzial...
Pozdrawiam
Lord_Leoric
-
co to właściwie żmija łąkowa?????
- to Vipera ursini, wieżę że mogą być oswojone, pewno mają też słaby jad (jak nasza zygzakowata), ale sprzedawanie jadowitych węży jest u nas zabronione.
-
CZE HODOWLA JEST ZAKAZANA A CO DO PIERO SPRZEDAŻ!!! TYM BARDZIE W SKLEPIE
-
Taki zaświadczenie o wycięci gruczołów możesz cobie w .... wsadzić. ELF czym sie różni sprzedarz w sklepie od tego gdzie inndziej? To na bazarze jest mnij nie legalnie??
-
PS prawo o zakazie hodowli zwierzęt jadowitych kojaży mni sie z prawem które nie pozwala posiadać broni której ostrze przekracza określoną (nie pamiętam jaką) długość. Bo raczej mało żadko sie zdarza sie że ktoś kogoś zabije czy uszkodzi długim mieczem co innego siekierą czy nożem.
Uprawnienia umieszczania postów