Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: boa tęczowy

Mieszany widok

boa tęczowy

Witam!!!

Mam pytanie: jakie jest najlepsze podloze dla tych wezykow a dokladnie Epicrates cenchria cenchria?
    Chcialbym zakupic tego wezyka, sa naprawde piekne niestety drogie jak na moja kieszen...(. ale zobaczymy ). Czy komus sie udalo moze rozmnozyc ten gatunek, chodzi mi o ten tak zawny "czysty"; "oryginalny" jak niektórzy mówia, oczywiscie bez obrazy dla posiadaczy cenchria maurus.
    Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Re: boa tęczowy

proponuję zajrzeć do opisu tego gada:

http://terrarium.com.pl/boateczowy.php

torf, albo torf + piasek 1/1

bardzo dobrze się chowa w trocinach (zwykłe ''gróbe'' trociny)

Pozdrawiam

Serpent w trocinach rzeczywiscie sie dobrze "chowa" weze. ale trociny proponuje dla hodowcow ktorzy maja troche tych gadow i ida na zysk. Dla normlanych milosnikow z jednym terra w pokoju polecam torf terrarystyczny.

Sorry, ale zysk /sic!/ i normalność nie ma nic współnego z rodzajem/typem podłoża!
    A co byście powiedzieli o terrarystach którzy trzymają na papierze gazetowym? Rekiny finansjery? Skompcy i krwiopijcy?
    ECC wymag podwyższonej wilgotności i lubi zagrzebywać się w podłożu stąd zalecany jest torf, lub mieszanka torf + piasek /ew żwir/.
    Podgatunek ten jest rozmnażany w Polsce.

ja nie chce zarabiac na wężach, czy nawt na innych zwierzetach. Chce go miec dla siebie, a moze kiedys rozmnozyc dla wlasnej satysfakcji, wiec dlatego chodzi mi o najlepsze podloze dla węza a nie dla mnie , wiec chyba zastosuje poprostu torf..

Dzieki za wszystkie odp.

Uprawnienia umieszczania postów