-
boa tęczowy
Witam!!!
Mam pytanie: jakie jest najlepsze podloze dla tych wezykow a dokladnie Epicrates cenchria cenchria?
Chcialbym zakupic tego wezyka, sa naprawde piekne niestety drogie jak na moja kieszen...
(. ale zobaczymy
). Czy komus sie udalo moze rozmnozyc ten gatunek, chodzi mi o ten tak zawny "czysty"; "oryginalny" jak niektórzy mówia, oczywiscie bez obrazy dla posiadaczy cenchria maurus.
Z góry dziekuje za odpowiedzi.
-
Re: boa tęczowy
proponuję zajrzeć do opisu tego gada:
http://terrarium.com.pl/boateczowy.php
-
torf, albo torf + piasek 1/1
-
bardzo dobrze się chowa w trocinach (zwykłe ''gróbe'' trociny)
Pozdrawiam
-
Serpent w trocinach rzeczywiscie sie dobrze "chowa" weze. ale trociny proponuje dla hodowcow ktorzy maja troche tych gadow i ida na zysk. Dla normlanych milosnikow z jednym terra w pokoju polecam torf terrarystyczny.
-
Sorry, ale zysk /sic!/ i normalność nie ma nic współnego z rodzajem/typem podłoża!
A co byście powiedzieli o terrarystach którzy trzymają na papierze gazetowym? Rekiny finansjery? Skompcy i krwiopijcy?
ECC wymag podwyższonej wilgotności i lubi zagrzebywać się w podłożu stąd zalecany jest torf, lub mieszanka torf + piasek /ew żwir/.
Podgatunek ten jest rozmnażany w Polsce.
-
ja nie chce zarabiac na wężach, czy nawt na innych zwierzetach. Chce go miec dla siebie, a moze kiedys rozmnozyc dla wlasnej satysfakcji, wiec dlatego chodzi mi o najlepsze podloze dla węza a nie dla mnie , wiec chyba zastosuje poprostu torf..
Dzieki za wszystkie odp.
Uprawnienia umieszczania postów