Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: przed zakupem

susi21
    Guest

przed zakupem

mam prosbem abyscie mnie uswiadomili zanim jeszcze nabede wezyka jak z nim postepowac w co sie zaopatrzyc i wogole najpotrzebniejsze rzeczy ktore powinnam wiedzieczeby zwierzaczek byl szczesliwy i zadowolony pozdrawiam i z gory dziekuje

Re: przed zakupem

zeby wezyk byl szczesliwy najpierw przeczytaj opisy gatunkow np. http://terrarium.com.pl/gatunki stmatad wybierz sobie zwierzaczka ktoremu bedziesz mogla zapewnic wlasciwe warunki i podolasz z opieka .. potem przeczytaj posty na forum i sadze ze juz wszystko bedziesz wiedziec... a przynajmniej podstawy dzieki ktorym bedziesz mogla przywitac wezyka w domku

pozdrawiam

Kup sobie chomika, wtdey weze beda szesliwe

Terrariko
    Guest

i wiedz że musisz kupować gryzonki dla niego bo jak będziesz karmić tak jak jeden przypadek ''śfierszczami'' to dłułgo u ciebie nie przeżyje!

nooooo chyba ze świerszczożer

Koju
    Guest

Naj ważniejsze to wybrać gatunek i zapewnić odpowiednie warunki do życia czyli wilgotność, temperatura, rozmiary terrarium. Dla początkujących polecałbym jakiegoś węża który w naturze występuje w okolicach równika bo nie ma wtedy problemu z zimowaniem. Najpierw trzeba zrobić bądż kupić terrarium!!!

najpierw zastanów się czy napewno chcesz takie zwierzątko, potem poczytaj opisy. ja zanim kupiłem gada przez ponad pół roku czytałem wszystko co mi wpadło w ręce i rozmawiałem z każdy który mógłby mi pomóc potem przez 1,5 miesiąca robiłem terra i dopiero po tym wszystkim kupiłem gada. więc jeśli pójdziesz moją drogą to masz jeszcze trochę czasu.

Terrariko
    Guest

ja też a nawet więcej jak pół roku bo niechciałlem żeby potem się wszystko wypytywać ja wolę być samodzielny ale czasem trzeba się coś spytać

Uprawnienia umieszczania postów