Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: mniej krwawe

susi21
    Guest

mniej krwawe

witajcie mam pytanie marze o posiadaniu weza ale tylko takiego ktoryego niemusialabym karmic zywymi zwierzatkami jesli ktos ma jakies informacje na ten temat to prosze o pomoc pozdrowka

Re: mniej krwawe

Sa weze ktore zywia sa jajami, podkradaja je z gniazd.

Pozatym martwymi myszami, chomikami itp. tez mozna karmic

np. pończosznik mozna mu podawac rozmrozone mieso z pencety(tylko jest troche maly).

przy karmieniu zywymi gryzoniami prawie w ogole nie ma krwi...zwierze tylko troche piszczy, ale wsadz se korki w uszy i voila life's brutal.
    ale jest rowniez swierszczojad, ktory jak nazwa wskazuje odzywia sie owadami.

to kup sobie jaszczurkę. np. gekona lamparciego

Korgan
    Guest

Świerszczojad to raczej nie dla początkującego który marzy o węzu. Ja polecam ponczosznika nie wymaga zbyt wielkiego terrarium a karmic mozna rozmrozonymi filetami mintaja itp. Pozatym mozna zalozyc wlasna hodowle rybek ktore tez bardza chetnie pożera. I jeszcze karmienie matrwym pokarmem ale ten pierw trzeba ubic albo kupic juz takie ale nie polecam z niepewnego zrodla bo niewiadmo czy gryzon nie padł na jakas chorobe co moze zaszkodzic wezowi.
    Pozdrawiam.

swierzczojady (Opheodrys) i wszelkie zaskorńce, nerodie, pończoszniki. Zaskrońce żywią się głównie rybami, mogą być martwe, także rozmnożone filety. Czasem jednak dobrze jest podać coś w pełni wartościowego.

susi21
    Guest

bardzo dziekije za wszelkie odpowiedzi chodzi mi wlasnie o takiego ktory nawet swierszczy niepotrzebuje ja poprostu kocham zwierzaki mam legwana uwielbiam weze tylko ten problem z zywieniem

Pończosznik (Thamnophis radix i wiele(21) innych gat.)...

Uprawnienia umieszczania postów