-
Re: Do speców od terra z OSB
Co do klejenia prowadnicy do OSB za pomoca silikonu to wydaje mi sie ze to czy sie bedzie trzymala zalezy od sil jakie beda dzialac, ja mam tak przyklejone prowadnic do OSB ale szyby sa 5 mm grube i wymiarow 25x35 cm
wiec leciutkie i wszystko sie fajnie trzyma
problem moze byc przy wiekszych szybach
-
tez bym prosił o fotke
-
wszystkozależy od rozmiarór terrarium jeśli jet małe to bardzo ładnie trzymaja się prowadnice na silikonie akwarystycznym (sprawdzone)
pozdrawiam
-
smogg podaj maila to Ci wyśle
-
Terra jest nieduze, prowadnice są nieduze , szkło jest lekkie --> wszystko trzyma się pięknie a nawet przeszło juz testy.
-
moj mail:
hot.john@buziaczek.pl
fajny nie;-)
Z gory dzieki za zdjecia!
-
DEXIU-->> Nie wiem czy ten obrazek sie wgral,ale tak:
to zielone to tylna sciana terra(wewnetrzna)
to zolte to boczne sciany terra(wewnetrzne)
chodzi o to jak przymocowac te szybki(czerwone) na ktorych maja byc prowadnice,
Chyba, ze prowadnice maja byc zamontowane inaczej(tak ja Ty to opisales). Albo ja zle to sobie wymyslilem;-)
-
Też mam prowadnice przyklejone do OSB, szyba 4mm 100x63 (to już chyba sporo) i jest ok. Prowadnice plastykowe (Castorama itp.). Nie pamiętam, czym dokładnie przyklejałem, mógł to być jeden z następujących specyfików: silikon, akryl lub Patex Super Fix. Każdy z nich do zastosowania jako klej do prowadnic bez problemu trzyma się OSB, problem może być raczej z przyczepnością do samych prowadnic. Tu trzeba to po prostu sprawdzić: na prowadnicę wycisnąć trochę każdego z tych specyfików, odczekać co najmniej z dzień i sprawdzić, który najlepiej się trzyma. Jeśli dobrze pamiętam, to do "moich" prowadnic silikon trzymał się bardzo mizernie, zatem mam je przyklejone akrylem lub Patexem.
Pozdrawiam
-
Witam
Jeśli można też bym prosił kilka zdjęć
jurek711@wp.pl
-
Ja kleiłem sylikonem akwarystycznym plastikowe prowadnice do OSB i sie trzyma na mur beton! Już od dłuzszego czasu stosuję taką kombinację i jeszcze ani razu mi się nie odkleiły...
Uprawnienia umieszczania postów