Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Czy szczur może być przyczyną śmierci węża

Czy szczur może być przyczyną śmierci węża

Kilka dni temu podałem mojej taeniurze (250cm) średniej wielkości szczura ,kupiłem go w sklepie zoologicznym . Po połknięciu po około 2 godzinach zaczeła być bardzo nerwowa ,zaczeła szybko pełzać i otwierać pysk 20 minut póżniej zdechła. Do tej pory niewiem co mogło być przyczyną zgonu?

Re: Czy szczur może być przyczyną śmierci węża

bardzo mozliwe ze szczur byl jakis nie swiezy moze jakis podtruty albo stary

mariusz.s
    Guest

Wyrazy współczucia!!!

Może był chory ? Coś musiało byc z nim nie tak ...
    Współczuję ...

skajek
    Guest

Wspolczuje. Ja na twoim mijescu poszedl bym do tego sklepu . I zrobil awanture .... Postrasz ich ze pojdziesz do weterynarza , czy moze do sanepidu(dowiedz sie kto robi na chemie ...badania) i zroibsz sekcje weza .... Ale postaraj sie o ekspertyze wczesniej . Tyle ze podejzewam ze moze ci byc trudno udowodnic ze kupiles tam szczura, moga sie wypierac...(ale nie rezygnuj!!) Napewno wiesz ze szczur moze przezyc zjedznie trucizny i bardzo szybko sie na nia uodparnia!! Wiec jesli to wina szczura dalbym 85% ze byl zatruty. Za szybko poprostu ci waz zdechl po jego zjedzeniu. To nie moglo byc nic innego jak chemia . Oczywiscie zakladajac ze Twoj wąz byl zdrowy.
    pozdr
    Marc

uuuuu przykra sprawa.

POZDRAWIAM ADEMAR

gg 4895081

BARDZO DZIWNA SPRAWA!

szczur którego podałem miał jedną charakterystyczną cechę ,wcześniej jej nie podałem bo nie chciałem nic sugerować otóż końcówka ogona była czarna i jakby uschnięta lub przypalona (ok.2 cm ) sprzedawczyni powiedziała mi póżniej że to z powodu złapania szczura za ogon zdarła mu się skóra. Czy może to mieć jakis związek se śmiercią wężyka?

Terrariko
    Guest

mugłby dostać zakażenia ale żeby tak szybko zdechł

Uprawnienia umieszczania postów