-
KARMIENIE młodej zbożówki
Mam takie pytanko do znawców gatunku. Co ile(dni) powinienem podawać zbożówce oseski. Jest mała ma ok 34 cm. Dziekuje za wszelkie odp...
-
Re: KARMIENIE młodej zbożówki
Najlepiej 2-3 razy w tygodniu...
Pozdrawiam
Leny
-
I tak do około roku czasu.
Po tym należy z częstotliwością karmienia nieco przystopować. I zacząć karmić mniej więcej raz na tydzień, półtora.
-
A czy można zbożówke czymś innym niż oseskami karmić. To ważne...czymkolwiek. MOze jakimś mięsem...
-
-
Raz na tydzień wystarczy zawsze po jednym nie dawaj dwóch na raz a szczególnie gdy będziesz karmić dużymi myszami bo druga często dotkliwie kąsa wężą podczas gdy on nie może się bronić bo właśnie pochłania pierwszą ofiarę; moje dorosłe dwie zboż. jedzą raz na tydzień , na dwa , na trzy a czasem robią dłuższe posty !
Więc nie przejmuj się datami one same decydują czy mają apetyt czy nie .
Osesek może być i cała noc, ale dorosłą mysz, po góra 15 min, trzeba wyjąć z terrarium, bo albo pogryzie węża, albo kable ! No i zasmrodzi terrarium !!!
Zrób sobie małą hodowlę myszy np dwie samice dwa samce np w piwnicy (ja tak mam) i takim sposobem szybko rozwiążesz problem zdobywania osesków co jest jak wiemy trudne.
Hodowla i tak Cię nie minie bo co zrobisz z dorosłą myszką jak wąż odmówi jej spożycia !??
PS
Mam w domu 16 takich jak twoja zbożówek i póki co tylko cztery chcą jeść a pozyskałem je (zbożówki) miesiąc temu !
Baw się dobrze
W.P.
Uprawnienia umieszczania postów