-
Wypróżnianie i badania regiusa???
Mój regius zjadł 10 dni temu dwie dorosłe myszy i jak narazie się nie załatwił temp. ma około 28*/29* w nocy 23*/24* robie mu kąpiele w wannie w ciepłej wodzie i nic co to może być.
Jeszcze jedno pytanko czy znacie jakiegos dobrego weterynarza we Wrocławiu, ile kosztowałoby mniejwięcej zrobienie wszystkich badań kontrolnych jak mozecie to napiszcie jak się nazywają te badania i ile kazdy z osobna kosztuje, ahaile kosztuje wizyta u takiego weta.
Z góry dzięki
Pozdrawiam !!!
-
Re: Wypróżnianie i badania regiusa???
Człowieku nie panikuj! To całkiem normalne!
Jeżeli do tej pory wypróżniał się bez problemów to daj mu poprostu spokojnie strawić. Żadne specjalne kompiele bądź zabiegi nie są potrzebne, mogą jedynie niepotrzebnie stresować gada.
Co do badań i ich kosztów postaraj się skontaktować z dr Zajączkowskim.
-
oczywiście mój regius nie wypróżniał sie 16 di po zjedzeniu tez dwóch dorosłych myszy nie przejmuj siee
-
Dzięki wstrzymam się :-)))))
-
1. Badanie kliniczne (ogólne) - ocena żywotności, kondycji, układu kostnego mięśniowego (krzywice itp), badanie skóry (pasożyty, uszkodzenia, wybroczyny, problemy z wylinką). Badanie ok. głowy - oczy, nozdrza zewnętrzne, oględziny pyska - błona śluzowa, zęby, język, tchawica, narz. Jacobsona, "podniebienie", badanie ukł. pokarmowego - omacywanie, badanie kału (parazytologia), wymaz bezpośredni z kloaki (pierwotniaki), badanie ukł. oddechowego - oglądanie - częstotliwość, objawy duszności, śluz w pysku, zatkane nozdrza, wymaz z tchawicy (j. gębowej) w poszukiwaniu Strongylidae.
2. Koszty - takie sobie.... ale jeśli było Cię stać na zwierzę i terrarium ze sprzętem to musi Cie stac na lekarza.
-
podejrzewam, że bedzie mnie stać. Tylko chciałem wiedzieć na jaką sume mam sie przygotować i poprzednie pytanie czy jest jakis dobry weterynarz we Wrocławiu.
Pozdrawiam!!!
-
no jeszcze pytasz???????
(dr Jarek Zajączkowski)
-
A dowiem się mniejwięcej ile to będzie kosztować???
Aha nie znam weterynarzy z Wrocka dlatego pytam i nie wiedziałem, że dr. Jarek Zajączkowski jest weterynarzem we Wrocławiu.
Odpiszcie ile mam zebrać kasy. ok
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów