-
Re: Wpadka na granicy czeskiej
z tym kontrolowaniem samochodów to nie tak do końca jest. Mnie osobiście na 8 wyjazdów do niemiec w te wakacje kontrolowali na powrocie raz.
Wybiórczo wyłapują samochody i przeglądają je mniej lub bardziej szczegółowo. To samo tyczy sie tirów. Wydawać by sie mogło, że w unii jesteśmy więc nie ma problemu, a tym czasem na granicach strasznie sie czepiają, szczególnie polaczków, ukraińców, ruskich i innych 'egzotycznych'.
Co do przeglądania forum to tez może nie tak do końca... W koncu tyle tutaj transakcji sie przeprowadza, tyle osób sie oglasza a jakoś nikt nic nie wspominał o kontroli. Bo przecież jeżeli ktoś sie dochował jakiegoś potomstwa i chce to potem sprzedać to jakby na to nie patrzać to do końca legalne to to nie jest. A takich hodowców-amatorów jest tutaj na pęczki... Ale z kolei też nie wiadomo kto w śród nas jest. Nie wykluczone że ktoś podkablował. W końcu, jakby na to nie patrzeć, jest tutaj napewno mieszanka różnych ludzi z różnych środowisk. Wystarczy, ze jeden z drugim podłapią jak ktoś sie chwali że jedzie na giełde zwierzaki przywieść i już zostaje wykonany telefon do odpowiednich władz. Z jakiego powodu ktoś miałby robić coś takiego? Tego nie wiem. Może na złość, może dla kawalu, a może z czystej zazdrości jak to teraz często bywa 'bo ja nie mam to dlaczego on ma mieć?'. To jest tak jak z sąsiadami. Kup sobie lepszy samochód to odrazu kontrola z urzędu skarbowego
Uprawnienia umieszczania postów