Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Mój nowy Regiusek

Mój nowy Regiusek

Kupiłem sobie zajobistego węża. Musze się pochwalić bo jest cudowny. Wcina myszkę tak szybko, że o mało co to nie zdążyłbym wyjąć ręki. Jest tak napalony na myszy. że mógłby jeść codziennie. Ma 50 cm i bez problemu radzi sobie z dorosłymi myszami. Ma większy apetyt od mojej zbożówki. Węża kupiłem od Evokera, z Opola. Nic dodać, nic ująć. Chyba będzie miał wylinkę. Siedzi na lampie i nie zchodzi już od trzech dni. Dam znać jak mu poszło. Pozdrawiam wszystkich. Narazie.

Re: Mój nowy Regiusek

Witam ja tez mam weza od Evokera tzn czeka na mój przyjazd.i te wezyki chyba jeszcze nie maja 50 cm wiec troche chyba przesadziłes.Bo raczej w ciagu miesiaca nie urosnie 10 cm :P ale wiem co to za radosc niedługo ja swojego bede miał w domciu.Zycze powodzenia w hodowli.

Również jestem posiadaczem regiusa (choć nie od evokera).
    I przychodzę z dobrą radą NIGDY nie dawaj małemu wezowi duzych myszy!!!!!!!!!! gdyż przy połykaniu może spowodowac stałe wykręcenie żebra . Spotkałem sie z takim przypadkiem może wezowi to nie przeszkadzalo ale nie wyglądało ładnie!!! ja młodego regiusa 45cm karmię mysimi noworodkami i kawałkami kurczaka również wcina az mu sie "uszy"
    trzęsą........

Tak to prawda, wywinięcie żeber, także i ja znam ten przykład , mały boa dusiciel zjadł szczura i ..... .

Mistrz Podziemi
    Guest

Witam
    Gratuluje Ci weza i zycze sukcesow w hodowli.
    pozdrawiam
    Mistrz Podziemi

Boa constrictor constrictor

również życzę sukcesów ale przestrzegam przed zbyt duzym poakarmem

Dziki bardzo za wskazówki i rady.
    pozdrawiam

mariusz.s
    Guest

również powodzenia w hodowli....