Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Po ile myszy?

Re: Po ile myszy?

3,5 zl mysz dorosla
    3 zl noworodek mlodziez

mowicie o chodowli myszy a ile one zra bo czy to sie oplaca?
    jestem ciekaw bo sam nie wiem

Nooo to macie farta bo w gdańsku za jedną mysz trzeba zapłacić od 5 do 8 PLN niezaleznie od wielkości!!

U mnie to samo. Ja za swoje zapłaciłem 7 zł. Hodowla na pewno się opłaca, bo jedzenie (w zoologu) jest b. tanie (3-4 zł za specjalną mieszankę zbóż i witamin), ale można również karmić z domowych zasobów. Mam dwie myszki (od dwuch dni i jak narazie zjadły połowę takiej małej miseczki dla gryzoni. Myśle, że wystarczy na 4 dni. Mieści się w niej zapewne tylko kilka gram, a cała paczka mieszanki maaaa.... 500g

Korgan
    Guest

Można zrobic tez karmę własnej produkcji suszony chleb, owoce, warzywa i woda

Z chęcią bym sobie hodowle załozył, ale moja starsza nie chce widzieć myszy w domu, więc musze karmić po kryjomu. Muszę, więc kupować w zoologiku .

Korgan
    Guest

hehe karmic po kryjomu? to co ona mysli ze waz zywi sie owocami
    hodowac mozesz takze w piwnicy/garazu byle nie za chlodnym.

Myśliałem że tylko u mnie W otwocku pod Warszawą są takie bandycke (bo tak trzeba je nazwać ) ceny 5-6 zł. Mało tego sklepikrz mówi że mu sie nie opłaca robić żadnego rabatu do 30 sztuk miesięcznie (chyba go zgieło) i w tedy może dać 50-100groszy rabatu na sztuce(idiotyzm)

Oplaca sie. Ja trzymam parke szczurkow i parke myszek dla parki zbozowek
    Co prawda kupuje troche ziarna ale glownie jedza to czego nie zjedza ludzie. Szczurki trzeba szybko skarmiac bo bardzo szybko rosna.
    Pozdrawiam.
    ROBI*

Faktycznie , to zdzierstwo płacić nawet 8 zł za jedną myszkę, w moim mieście myszki mogę mieć od 2,50 zł do 3 zł.
    Ale nie bawię się w kupowanie poniewasz już dawno założyłem hodowle myszy, posiadam 9 samic i 1 samca.

Z ich zwiąsków tej chwili mam 23 młodych .

Uhu samczyk ma jak w haremie ;-))

Uprawnienia umieszczania postów