-
-
Re: regius i co dalej
Będziesz miał powody do zmartwień jak nie będzie jadł powyżej 3 miesiecy. Jeżeli jest zdrowy /tzn brak objawów infekcji przewodu pokarmowego, linieje, wydala itp/ to post 4-6 tygodni jest nawet potrzebny raz na jakis czas. Węże są przyzwyczajone do głodówek /a Regiusy zwłaszcza/ a w naturze pokarm pobieraja nieregularnie.
Pomysł z rurą bdb! Regiusy uwielbiają ciemne kryjówki w których każdym swym bokiem dotykają ścianki, krujówki nie powinny być zbyt obszerne.
-
nie napisałeś czy próbowałeś sposób dr Roberta, ten z mniejszym terra lub aqua. A co z wylinką? Może będzie niedługo przechodził i dlatego nie chce jeść. Poza tym Evoker ma rację, 3 tygodnie to nic, znam przypadki 40 cm regiusków, które nie jadły przez miesiąc i nic im się nie stało, więc nie panikuj Naprawdę polecam sposób opisany przez dr Roberta. Aha i jeszcze jedno regiusy mają to do siebie, że czasami przebierają w kolorach, więc spróbuj inny kolor pokarmu, może się skusi
-
Ja miałem podobną sutuacje ze swoim regiusem. Atakował ale nie był wsstanie złapać pociesze Cie że po kilkunastu, kilkudziesięciu prubach mu sie udawało. Mój też nigdy nie miał problemu z małymi myszkami "biegusami" te zjadał po co najwyżej kilku atakach.
Uprawnienia umieszczania postów