Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: do wszystkich którzy karmią mrożonkami

Marcin Ratajczak
    Guest

Re: do wszystkich którzy karmią mrożonkami

Szczerze pisząc to jak już mi sie urodzi 10-20 myszek i wszystkie pokolei miałbym zabijać o kant stołu to nie wiem czy dam rade. Jedną dwie ale nie kilka :-( Nie wiem jak rozwiąże ten problem

Robie sobie zapasy na zimię bo zimą nie będę hodować bo by mi na balkonie zamarzły.

różnica jest taka, że zabijając mysz o kant stołu to ty jesteś "kilerem", a wkładając do lodówki to wina spada na zamrażarkę :-))) czyli lepsze samopoczucie (oczywiście gdy zapomnisz na chwilę, że mysz tam siedzi i się męczy

Ja mimo wszystko czuje sie lepiej jak sam myszaka zabije.

Marcin Ratajczak
    Guest

Zgadzam się w 100% tylko, że zapomnieć o tym, że się je włożyło do zamrażalki też cieżko, aczkolwiek nie wiem czy nie cieżej będzie być kilerem i zabić pokolei ok 15 myszek :-(

wszystko zależy od psychiki, jedni mogą zabić myszę "gołymi rękami" bez skrupułów, inni wolą podstawić pułapkę na myszy, jeszcze inni czekają aż sama zdechnie z głodu, a jeszcze innym nie robi wcale różnicy czy zabiją robaka, myszę czy psa. Tak więc jeżeli ktoś się urodził "kilerem" i ma zapędy sadystyczne to wszystko jedno co i jak zabija, inni się przejmują zabijając muchę na ścianie Są sposoby żeby trochę sobie pomóc przy zabijaniu myszy, można np. wmówić sobie, że "TA" mysza jest "MOIM" największym wrogiem, wtedy zabijanie będzie łatwiejsze :-)))
    Mam nadzieję, że nie obraziłem nikogo moim postem. Jeżeli tak by się stało to z góry przepraszam :-))

RedmanBoa
    Guest

Też mam hodowlę myszek i nadwyżki wrzucam do zamrażarki. Dorosłe myszy przed spotkaniem z lodówką mają spotkanie z kantem biurka, a noworodki wrzucam na ok 5 minut do -20st.C potem wyciągam martwe, pakuje, i z powrotem do zamrazarki. Nie wyobrazam sobie jakos zeby tłuc noworodki o kant stołu bo węże z reguły jedzą noworodki, a nie dżem z noworodków. Przy pierwszej zabijanej myszy miałem dylemat czy ją skillować, ale przypomniałem sobie jak kiedyś jedna z nich ugryzła mnie w palec i... jeb!!! Leży zdechła. No a przy następnych to: "Tamtą zabiłem, to co się teraz bede rozczulał" Zabijesz raz, zabijesz i drugi. hmm... to też strasznie zabrzmiało...
    Pozdrófki!

Antoni Wróbel
    Guest

Dużo lepszy od walenia o kant stołu jest pomysł DJP ze zrywaniem rdzenia kręgowego. Wygląda to mniej brutalnie, a i przy tym nie ryzykujemy obryzgania blatu mózgiem, jakby nam troszke zjechało...
    Poza wszystkim, myszy wcale nie cierpią wielkich męczarni zdychając w zmrażarce. Śmierć w hypotermii u myszy jest podobna, jak u człowieka, a to oznacza, że przy odpowiednio wysokiej temperaturze mysz nie cierpi.

Pozdrawiam

Marcin Ratajczak
    Guest

A mogę je zabijać tak jak szczury ?http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=6628&t=6619

Jak TAK to jak się do tego zabrać ?
    W co mam włożyć i jak Wy to robicie ?

Mystik
    Guest

Witam

Posluchajcie siebie !!!!
    Jak Was czytam, to przypomina mi sie film 'Ostateczne rozwiazanie' (ostatnio pokazywany na HBO) .
    Zostawcie to naturze.

Piotr

Uprawnienia umieszczania postów