Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: wodospad

wodospad

wlasnie robie wodospad w terrarium i potrzebuje pompki ktora bedzie tloczyc wode ,ten wodo. jest maly wiec pompka tez moze byc mala ,ale mam problem gdzie moge kupic taka pompeczke w warszawie ??

Re: wodospad

W Biofilu jest taka fajna pompeczka ale musiał byś ją sprowadzić z Krakowa.

ja urzywałem jako pompki wilter akwarystyczny i działał tylko węzyk trzeba byo dopasować i moc odpowiednio dobrać

szukaj pompek do fontanny aquael'a sa nie drogie i mysle ze wydajnosc 300 l/h i wysokosc podnoszenia 0.5m wystarczy w zupelnosci jesli wodospad ma byc mocniejszy wez 600l/h bo 300l/h to bedzie tak ciurkalo sobie

Uwagę zwracaj na wysokość podnoszenia. Jeśli podają 50 cm, to powyżej 40 już ledwo ciurka, a wężyk to dodatkowy opór.

W sklepach zoologicznych powinni mieć jakieś pompki albo pompko-filtry.

Poszukaj w sklepach z osprzętem Gardeny. Moze OBI? Tam powinny byc takie rzeczy. Ja mam małą pompke (równierz do wodospadu) Gardeny, pompuje wode na wys. 55cm.

możecie podać przykąłdowe ceny takich pompek??
    pozdrawiam

średnia cena 35zł (w zaleznosci od mocy)...

Marcin Kranc (Shazzy)
    Guest

ja proponuje na um-um jest taka fajna 9000-12000l/h sam sie do neij przymeirzam nie no zartuje patrz zeby nie byla zatapialna a zewnetrza wteyd wydjanosc wzrasta wiekszosc zatapialnych za 35zl jest nieszczelna i slabo radiz sobie z ssaniem wody poelcam jakeis male pompeczki do oczek wodnych aquashut albo aquel eheim za drogi d otkaich pierdol

Uprawnienia umieszczania postów